Panouri solare acasa. Avantaje si dezavantaje

0
1113

In prezent este obisnuit sa vedem panouri solare in case, dar stim cu adevarat care sunt avantajele sau dezavantajele acestora, vom incerca sa le explicam in aceasta postare.

Instalarea panourilor solare este o decizie care va schimba pozitiv modul in care concepeti energia, asa ca este important sa stiti tot ce trebuie sa stiti pentru a lua cele mai bune decizii atunci cand alegeti un sistem de energie solara. Vrei sa afli mai multe? Pe acest site gasiti toti factorii de care trebuie sa luati in considerare!

Pariul pe energia regenerabila este mai mult pozitiv decat negativ, o modalitate de a economisi pe acea factura de energie electrica care este mai mare in fiecare zi. Un avantaj fara indoiala care nu trebuie trecut cu vederea. In unele tari, instalarea panourilor solare este insotita de o subventie care poate nu este mare, dar este un ajutor.

Contributia la mediu este un alt punct forte al energiei regenerabile, este un tip de energie nepoluanta. Disponibilitatea lui este un alt avantaj, soarele este o stea care straluceste peste tot, prin urmare putem instala oricand un panou solar.

Un alt avantaj pe care il avem este ca intretinerea acestuia este cu un cost redus, intr-o locuinta cu o curatenie anuala ar fi suficienta. Fiind o sursa regenerabila, nu am ramane niciodata fara energie.

Dupa cum am spus deja la inceput, amplasarea panourilor solare in locuinta are si dezavantajele sale, care, desi sunt mai putine decat avantajele, trebuie informate despre ele.

Investitia initiala este mare, este principalul motiv pentru care oamenii dau inapoi. Trebuie sa faci munca acasa, fara indoiala inca un cost pe care trebuie sa ne bazam. Desi vom avea intotdeauna energie, nu vom avea intotdeauna energia pe care ne-o dorim. Si un alt dezavantaj este ca panourile solare sunt la fel de eficiente pe cat ne-am dori.

Care sunt cele mai eficiente panouri solare 

Cele mai citite articole

Poate ca ati auzit mult termenul „eficienta” cand vorbiti despre panouri solare. Cu siguranta vi se pare un lucru bun, dar ce este exact eficienta panoului solar? O eficienta mai mare inseamna mai multa energie, ceea ce inseamna mai multe economii.

Desi cumpararea celor mai eficiente panouri solare disponibile pe piata poate parea o idee grozava, s-ar putea sa fii totusi surprins sa descoperi ca, de cele mai multe ori, achizitionarea celor mai eficiente panouri sau a celor care apar in listele obisnuite ca fiind cele mai eficiente, nu este cea mai buna optiune din punct de vedere economic, deoarece costurile sale sunt complet in afara pietei si raportul investitie/economii nu compenseaza costul ridicat al acestuia.

Care este randamentul unui panou solar?

Panourile solare sunt formate din celule solare legate intre ele. Aceste celule sunt cele care transforma de fapt lumina solara in electricitate. Cand lumina soarelui atinge panourile, energia luminii este captata si convertita in energie electrica pe care o puteti folosi pentru a va alimenta casa sau afacerea. Prin urmare, eficienta unui panou solar este pur si simplu procentul de lumina solara care ajunge la panoul solar si este convertita in energie electrica utilizabila .

Sa luam un exemplu. Sa presupunem ca soarele proiecteaza echivalentul a 1 kilowatt (kW) sau 1000 de wati pe panoul solar. Acesta converteste acea energie in 200 de wati de electricitate pe care o puteti folosi pentru a va alimenta casa sau afacerea. Pe baza acestui fapt, am spune ca acest panou solar ar avea o eficienta de 20%.

Modulele fotovoltaice au parcurs un drum lung inca din anii 1960, cand primele panouri solare au atins un randament maxim de 14%. In prezent, putem distinge intre:

  • – Panouri de eficienta standard. Acestea includ majoritatea panourilor solare actuale si au o eficienta intre 17% si 18%.
  • – Panouri de inalta eficienta. Eficienta sa poate varia intre 19% si 23%.

Si de ce panourile solare nu sunt 100% eficiente? Eficienta unui panou solar este limitata de tipul de energie pe care o produce soarele . Aceasta energie se gaseste intr-un spectru larg. Asa cum doar o mica parte din aceasta energie este vizibila pentru oameni, tehnologia actuala permite ca doar o parte din spectrul luminii solare sa fie convertita in electricitate folosind panouri solare. Echipele de cercetare si dezvoltare ale producatorilor de panouri solare lucreaza continuu pentru a valorifica un procent mai mare de energie in acel spectru, ceea ce ar duce la o eficienta mai mare a panourilor dumneavoastra.

In concluzie, odata ce ii cunoastem avantajele si dezavantajele, intrucat sunt mult mai multe avantaje, instalarea panourilor solare in locuinta este o optiune buna.

Cele mai citite articole