Iată de ce fermierii folosesc erbicide

0
1119

Iată de ce fermierii folosesc erbicide

Un câmp este doar o mare grădină. Buruienile pot fi o mare problemă pentru solurile arabile iar controlul buruienilor poate fi dificil. Datorită varietății mari de specii și obiceiuri de creștere, fermierii folosesc o varietate de metode pentru a controla populațiile de buruieni înainte ca acestea să scape de sub control. O practică comună este pulverizarea erbicidelor în puncte strategice în timpul sezonului de vegetație.

Ce este erbicidul 

Termenul „pesticid” se referă la trei categorii de pesticide: fungicide, insecticide și erbicide. Primul este folosit pentru a opri răspândirea agenților patogeni fungici, al doilea este folosit pentru a respinge insectele care dăunează culturilor, iar cel din urmă este folosit pentru a ține buruienile departe de câmp. Fermierii aplică de obicei erbicide cu pulverizatoare, care sunt dispozitive cu rezervoare și furtunuri. În funcție de versiune, pulverizatorul de câmp poate fi autopropulsat sau tras în câmp cu un tractor. Este recomandată alegerea atentă a erbicidului în funție de tipul de sol. Spre exemplu, erbicidul adengo de aici este printre cel mai folosit atunci când vine vorba de controlarea creșterii buruienilor. Pe site-ul celor de la hectarul.ro puteți găsi o gamă largă de pesticide si erbicide.

De ce buruienile sunt o problemă 

Buruienile creează o mulțime de probleme în câmp. În primul rând, concurează cu plantele însămânțate pentru nutrienți, apă și lumina soarelui. Acest lucru dăunează atât calității, cât și cantității (randamentului) culturilor pe care fermierii le pot recolta. De asemenea, se pot răspândi pe distanțe lungi, pot infesta câmpurile foarte repede și eliberează zeci sau sute de mii de semințe per plantă. Recoltarea unei culturi pline de buruieni durează, de asemenea, mai mult, este mai dificilă pentru mașini și, în general, mai costisitoare pentru fermieri.

Siguranța erbicidelor

Cele mai citite articole

Fermierii trebuie să cumpere produse care sunt aprobate pentru utilizare. De asemenea, reglementările impun ca erbicidele să fie însoțite de informații foarte specifice despre produs, cum ar fi cantitatea și utilizarea. Fermierii respectă aceste informații pentru a se asigura că agricultura lor este protejată fără a le dăuna lor sau mediului în general.

Alte modalități de a combate buruienile

Înainte de a utiliza erbicide, fermierii iau în considerare mai multe lucruri. Cum este vremea, dacă culturile din câmp pot fi afectate și dacă tipul de erbicid folosit este eficient împotriva buruienilor prezente în câmp. Nu toate erbicidele sunt eficiente împotriva tuturor buruienilor. Unele specii de buruieni au dezvoltat toleranță la anumite tipuri de erbicide ca urmare a expunerii repetate la anumite erbicide. Erbicidele nu sunt singura modalitate prin care fermierii controlează buruienile. De exemplu, schimbarea tipului de cultură cultivată într-un câmp de la an la an poate ajuta la prevenirea răspândirii în continuare a aceleiași specii de buruieni. Utilizarea diferitelor tipuri de erbicide poate împiedica buruienile să dezvolte rezistență. Lucrul solului poate face, de asemenea, o mare diferență, deși dacă se face prea des sau prea agresiv poate afecta sănătatea solului

Așadar, chiar dacă există si alte opțiuni de combatere a buruienilor, deocamdată, erbicidele rămân una dintre cele mai accesibile și mai eficiente modalități pentru fermieri de a controla buruienile pe scară largă.

 Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole