Domenii în care poți munci în străinătate fără a deține o calificare

0
984

 Piața locurilor de muncă e într-o continuă dezvoltare, iar scumpirile apărute în ultima perioadă ridică problema reorientării către o piață a locurilor de muncă din altă țară, în care nivelul de trai poate fi mai bun, ridicându-se la nivelul nevoilor și așteptărilor.

Ofertele de muncă pentru piața internațională sunt destul de diversificate, fiind disponibile locuri de muncă pentru cei calificați, dar și pentru cei ce nu dețin o calificare anume. Așadar, pot fi găsite locuri de muncă Olanda, sau oricare altă țară care este membră în Uniunea Europeană, precum în Franța, Cehia, etc.

Top domenii în care poate fi găsit un loc de muncă

Ca și la noi în țară, toate industriile au nevoie de angajați, unele de mai mulți, iar altele de mai puțini. Chiar și cei care dețin o calificare pot întâmpina uneori dificultăți în găsirea unui job bun. Uneori salariul poate fi prea mic sau programul prea lung. Muncitorii necalificați se confruntă cu probleme similare, în cazul lor fiind puțin mai accentuate. Totuși, piața internațională oferă oportunități de muncă pentru ambele categorii. Iată un top al domeniilor care angajează muncitori necalificați.

Construcții

Domeniul construcțiilor e unul dintre acele industrii care are nevoie constant de mână de lucru. Anual sunt ridicate construcții noi în toate colțurile lumii. Sunt disponibile locuri de muncă în tot ceea ce are legătură cu acest domeniu. Salariile cresc în funcție de orele suplimentare lucrate. Mulți angajatori asigură cazare lucrătorilor din acest domeniu.

Îngrijiri paleative

Îngrijirea paleativă necesită anual personal. Domeniul poate presupune îngrijirea persoanelor în vârstă sau a celor foarte bolnavi. Activitatea se poate desfășura în clinicile de specialitate sau la domiciliul persoanei ce necesită îngrijire. În cel de-al doilea caz, angajatului i se oferă cazare și masă.

Babysitting

Babysitting-ul e un domeniu la mare căutare peste tot. În principiu candidatul trebuie să posede anumite calități indispensabile desfășurării acestei activități, acestea constând în răbdare, empatie, aptitudini didactice de nivel minim. Experiența este un plus pentru acest tip de muncă, însă și începătorii pot primi o șansă de angajare. Programul de lucru poate fi part time sau full time, în funcție de necesitatea clientului, însă se poate lucra și part time în două locuri.

Agricultură

Cele mai citite articole

Agricultura e un alt domeniu ce înregistrează deficit de forță de muncă. Sunt disponibile locuri de muncă în plantațiile de vie, la cules de fructe precum portocalele și căpșunile, la cules de legume precum anghinarele, la cules de măsline, sau chiar în serele de legume și de flori. Candidații trebuie să posede rezistență fizică pentru a putea aplica la astfel de locuri de muncă, nefiind necesară experiența.

HoReCa

În domeniul ospitalier vor fi mereu disponibile locuri de muncă, acestea constând în posturi precum recepționer, menajeră, ajutor de bucătar, ospătar și barman. Stațiunile de pe litoral și pensiunile turistice din toată lumea au nevoie de personal, acesta fiind un domeniu în care angajatul se poate dezvolta.

Logistică

În logistică nu este nevoie doar de forță de muncă calificată, ci și de necalificați. Prin urmare, cei ce nu dețin o calificare anume se pot angaja pe post de șofer pe mașinile mici ce distribuie colete, pe funcția de manipulator, sau ca lucrător la ambalare și expediere. Se mai poate lucra și ca stivuitorist, însă va fi necesară obținerea unei diplome de calificare.

Automobile

În industria automobilelor este nevoie de angajați al liniile de asamblare. Deși nu sunt foarte dese aceste posturi, există șanse de angajare. Alte posturi disponibile sunt cele de mecanic auto și vopsitor, însă pentru a te angaja pe aceste posturi trebuie să deții cunoștințe în domeniu. Totuși, se poate lucra ca vopsitor și ca sablator și fără calificare.

Domeniul alimentar

În domeniul alimentar sunt disponibile locuri de muncă în abatoare, în depozitele de fructe și legume, în cofetării și în diversele fabrici destinate producerii produselor alimentare. Poate fi vorba de fabricarea produselor conservate, a semipreparatelor sau a dulciurilor. 

Dinamica pieței locurilor de muncă

Piața locurilor de muncă se schimbă gradual, ținând pasul cu dezvoltarea tehnologiei și a nevoilor societății moderne. Chiar dacă inteligența artificială se inserează din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi, forța de muncă umană rămâne o necesitate. Sunt mult domenii care necesită mână de lucru, iar salariile variază în funcție de țară, localitate, și gradul de dificultate al meseriei. Cele mai multe nevoi sunt înregistrate în domenii precum cel medical, HoReCa, asistență socială și babysitting.

Indiferent că se face referire la piața internă a locurilor de muncă sau la cea externă, sunt necesari muncitori în toate domeniile. Cu sau fără calificare, există șanse de angajare pentru oricine dorește să muncească. Deși limba vorbită în respectiva țară poate fi un impediment, aceasta poate fi învățată. În plus, curajul de a avea un nou început poate aduce satisfacții pe măsură mai târziu.

Cele mai citite articole