Microfoane spion de calitate, pentru utilizari variate

0
2186

In zilele noastre, vanzarea de microfoane spion castiga din ce in ce mai mult popularitate. Sunt cumparate atat de catre oamenii de afaceri care vor sa isi monitorizeze in acest mod asociatii si angajatii, cat si de catre aceia care isi suspecteaza sotii sau sotiile de infidelitate, de aceia care vor sa inregistreze diverse cursuri, conferinte cu maxima fidelitate sonora, chiar daca au fost obligati ca sa isi inchida telefoanele la inceperea expunerilor in cauza, de jurnalistii care vor sa obtina declaratii-soc s.a.m.d.

Legislatie confuza privind utilizarea echipamentelor de supraveghere

In ciuda faptului ca distributia unor astfel de echipamente este permisa in tara noastra, trebuie sa recunoastem ca exista o multime de lacune legislative care pun aparatura de ascultare de acest gen intr-o zona gri. Pe de o parte vanzarea acestor sisteme nu este oprita pentru aceia ce nu detin autorizatii care sa le permita astfel de achizitii speciale (precum se intampla in unele tari ale lumii), dar pe de alta parte exista sanctiuni usturatoare daca asculti o persoana fizica fara stiinta ei.

Plus ca, aceia care vor sa-si preconstituie probe pentru procesele de divort, spre exemplu, pot avea surpriza neplacuta ca ele nu sunt admisibile, deoarece inregistrarile s-au facut in secret, fara autorizatie si/sau fara acordul persoanei in cauza.

Sisteme de supraveghere spion utilizate de catre proprietarii ce vor sa inchirieze sau sa vanda o locuinta

Destul de interesant este trendul international din ultima perioada, care se pare ca a ajuns si pe meleagurile noastre, constand in folosirea aparaturii de ascultare spion, precum si a unor camere video miniaturale, camuflate in diverse obiecte uzuale, de catre particularii ce vor sa isi inchirieze sau vanda locuintele prin intermediul agentiilor imobiliare.

Cele mai citite articole

Curiosi ca sa afle cum se desfasoara in concret negocierile dintre intermediarii de case si potentialii amatori de a inchiria sau cumpara imobilele respective, utilizatorii de echipamente spion de supraveghere analizeaza inregistrarile din timpul sesiunilor de vizionare si astfel pot inclusiv ca sa isi calibreze pretentiile in raport de ceea ce afla de la distanta. Uneori, pot avea niste surprize foarte mari!

O astfel de modalitate de utilizare a camerelor video si a microfoanelor de spionaj nu poate sa fie considerata o incalcare a intimitatii, decat in anumite cazuri, deoarece aceste echipamente sunt instalate in locuintele ce le apartin si unde agentii imobiliari si persoanele straine interesate de respectivele imobile sunt simpli musafiri.

Senzorii de miscare notifica faptul ca un vizitator se afla in casele lor, iar apoi pot monitoriza inclusiv in timp real un potential cumparator pe un computer, laptop sau smartphone daca au o conexiune la internet. In plus, ei pot asculta si/sau vedea si revedea inregistrarile mai tarziu.

Deoarece si persoanele ce doresc sa inchirieze sau sa cumpere au aflat de aceasta tendinta actuala a proprietarilor si nu sunt foarte incantati, reprezentantii agentiilor de profil chiar ajung sa ii avertizeze inainte de a patrunde in imobil:  ” Purtati-va ca si cum vanzatorul este acasa, ca si cum cineva asculta, pentru ca nu poti  niciodata ca sa ai garantia ca nu esti monitorizat audio sau video intr-o locuinta straina!”

In opinia acelora care vor sa inchirieze sau vand, e problema celor ce le intra pe proprietate, nu a lor.

Asa incat, in functie de ce parte a baricadei te situezi, aparatura de ascultare si/sau inregistrare video camuflata in obiectele din casa (uneori in becuri, intrerupatoare, prize, obiecte de birou, jucarii, carti etc.) poate fi privita sau nu cu ochi buni.

Pana cand legislatia in acest sens va fi clara, vanzarile de echipamente de spionaj vor creste in continuare.

Cele mai citite articole