Doar furnizorii de ajutoare de stat, obligati sa faca raportari la Consiliul Concurentei

0
2530

Incepand de anul acesta, numai furnizorii de ajutoare de stat vor fi obligati sa faca raportari la Consiliul Concurentei nu si beneficiarii, cum era prevazut anterior, precizeaza un comunicat al institutiei, primit, ieri, la redactie.

Consiliului Concurentei ii revin acum atributiile de monitorizare, inventariere si raportare a ajutoarelor de stat acordate in Romania. In acest sens, Plenul Consiliului Concurentei a adoptat recent Regulamentul privind procedurile de raportare si monitorizare a ajutoarelor de stat.

Cele mai citite articole

O noutate in sistemul de raportare, incepand de anul acesta, consta in faptul ca vor raporta la Consiliul Concurentei numai furnizorii de ajutor de stat, nu si beneficiarii, cum era prevazut anterior. Pe baza acestor raportari, Consiliul Concurentei va realiza un inventar al ajutoarelor de stat si va elabora un Raport al ajutoarelor de stat acordate in Romania in perioada 2001-2003, care va fi transmis Comisiei Europene, ca document oficial al Romaniei, dupa ce va fi prezentat guvernului. Legislatia de baza existenta deja in Romania in domeniul concurentei si ajutorului de stat a fost armonizata conform aquis-ului comunitar si recomandarilor Comisiei Europene, inclusiv in domeniul institutional. Acest lucru a fost necesar pentru pregatirea din timp a mediului de afaceri pentru a face fata concurentei la care vor fi supusi pe piata unica a Uniunii Europene.

In cadrul negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, Capitolul 6. Prevederile aquis-ului comunitar in domeniul concurentei trebuie preluate de legislatia nationala si transpuse in practica inca inainte de data aderarii. (F. G.)

Cele mai citite articole