Cuptor de pizza pe gaz sau pe lemne? Care este cea mai buna solutie?

0
1492

In afara de cuptorul clasic de pizza din caramida, exista si cuptoare electrice sau cuptoare pe gaz, pe care utilizatorii le pot achizitiona. Ideal ar fi ca atunci cand este ales produsul potrivit din gama de cuptoare pizza, sa se tina cont si de preferintele pizzerului si de modul in care acesta lucreaza. In timp ce anumite persoane lucreaza mai bine pe gaz, altele s-au obisnuit deja pe curent electric si mai sunt de asemenea, cei care lucreaza doar pe lemne. 

De ce este important sa fie un cuptor profesional?

Alegerea cuptorului profesional va face diferenta intre o reteta bine facuta si una mai putin buna. Este important ca fiecare client sa primeasca preparate savuroase pentru a se intoarce si alta data in pizzerie si de aceea, cuptorul trebuie sa functioneze perfect si sa nu produca surprize neplacute. 

Ce diferente sunt intre cuptoare?

Cuptorul pe gaz functioneaza clasic, prin arderea gazelor si ridica temperatura din interior in functie de cat de tare merge flacara. Incalzirea din camera cuptorului va fi generata de conductele interne prin care circula caldura care este produsa de flacarile aflate pe zonele laterale ale cuptorului, tinand cont de model. 

Cele mai citite articole

Incalzirea este mereu rapida si uniforma, iar cele mai bune modele au si cea mai buna inertie termica. In restaurantele unde se gateste mult, cuptoarele pe gaz si cele pe lemne sunt unele dintre cele mai solicitate.

Cuptoarele electrice pentru pizza pot ajunge la temperaturi uriase. Aceste temperaturi sunt datorate faptului ca tipul acesta de cuptor dispune de cele mai multe ori de un sistem special de autocuratare, numita si piroliza, cu ajutorul careia sunt arse reziduurile care au ramas in cuptor. La temperaturi foarte mari, orice reziduu se va transforma in cenusa si va putea fi scos cu usurinta. 

In felul acesta, piatra refractara din interiorul cuptorului se va pregati foarte usor pentru o utilizare noua. O alta diferenta intre cuptorul electric si cel pe lemne este ca utilizatorul nu trebuie sa se priceapa foarte bine pentru a controla focul. Este important sa fie setata temperatura si timpul de coacere, iar cuptorul se va opri singur cand timer-ul suna.

Cele mai citite articole

Leave a reply