Beneficiile consumului de carne de pui

0
1637

Când gândim „energie”, tindem să gândim „carbohidrați”. Și dintr-un motiv întemeiat: sunt sursa de combustibil a organismului. Așadar, poate părea ciudat să recomandați puiul – care este 80% proteine, 20% grăsimi și 0% carbohidrați – ca o alegere bună atunci când căutați un impuls energetic în dieta dumneavoastră. Dar să te bazezi doar pe carbohidrați te poate lăsa să te simți mai puțin energic.

Este important să echilibrați consumul de carbohidrați cu proteine ​​și grăsimi, fiecare dintre ele jucând un rol în a vă menține revigorat (proteina permite construirea și repararea mușchilor; grăsimea oferă o sursă de energie mai susținută). O porție de pui conține următorii micronutrienți care ajută la energie.

Vitamine B

Acestea sunt esențiale pentru transformarea carbohidraților în energie, iar puiul este bogat în ele. De exemplu, o porție oferă aproximativ o treime din cerințele zilnice de B6.

Potasiu

Deși nu furnizează direct energie, potasiul conține componente de care organismul are nevoie pentru a produce energie. În plus, susține funcția cardiacă și musculară. O porție de pui asigură aproximativ 7% din nevoile zilnice.

Fier

Dacă vă simțiți adesea slăbit, este posibil să aveți un conținut scăzut de fier, ceea ce ajută corpul să producă celule roșii din sânge care transportă oxigen. Carnea de vită și mielul sunt surse mai bune de fier, dar puiul este o alternativă bună dacă nu mănânci carne roșie. Veți primi aproximativ 8% din necesitățile zilnice pe porție.

Magneziu

Studiile arată că majoritatea americanilor nu obțin magneziu adecvat, o componentă cheie în producția de energie. Nucile, peștele și tărâțele sunt surse bune, dar este greu să obții suficient, așa că fiecare bucată ajută. O porție de pui oferă 6-9% din aportul zilnic recomandat.

Puiul conține substanțe nutritive legate de dispoziție

Cele mai citite articole

Puiul are triptofan, un aminoacid care este responsabil pentru creșterea nivelului de serotonină din creier. Serotonina este neurochimica „bine-simțită” legată de dispoziție.

Puiul oferă vitamine și minerale implicate în funcția creierului

Puiul din carne albă și întunecată conține vitamina B12 și colină, care împreună pot promova dezvoltarea creierului la copii, pot ajuta sistemul nervos să funcționeze corect și să ajute performanța cognitivă la adulții mai în vârstă.

Puiul este ușor de mâncat

Pentru cei care se luptă cu mestecarea sau înghițirea alimentelor sau cu modificări ale gustului, puiul este o sursă versatilă de proteine ​​de înaltă calitate.

Puiul construiește mușchiul

Puiul este o sursă de proteine ​​dietetice de înaltă calitate. 30 de grame de proteine ​​pe masă ar putea beneficia de creșterea musculară.

Puiul întărește oasele

Puiul este o sursă de proteine ​​dietetice. Proteinele pot beneficia de sănătatea oaselor.

Puiul promovează sănătatea inimii

Puiul oferă vitamine și minerale sub-consumate și poate fi centrul plăcii pentru o dietă sănătoasă pentru inimă, cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de colesterol, cum ar fi dieta DASH.

 

Cele mai citite articole