Vestor – curs investitii pentru investitii sigure si fara riscuri mari

0
1274

Investitorii privati includ toate persoanele fizice care doresc sa investeasca la bursa. Definitia investitorului privat presupune ca investitiile sunt facute si in scopuri private. Aceasta inseamna ca folosesc doar informatiile pe care le este permis sa le solicite furnizorilor financiari in scopuri private si pentru a-si gestiona propria avere. 

Investitorii privati sunt deosebit de bine protejati in UE si pot accesa recomandarile si evaluarile de risc de la furnizorii financiari, in orice moment, inainte de a decide sa investeasca. Acestia au dreptul sa afle toate informatiile relevante despre riscul lor personal. Pentru a deveni un investitor de incredere ai nevoie de cursuri investitii de la Vestor

Piata de valori a investitorilor privati constituie acum cel mai mare grup de investitori si, prin urmare, este cel putin la fel de importanta ca investitorii institutionali. Cu toate acestea, investitorii privati individuali au o influenta mai mica asupra pietelor, intrucat tranzactioneaza la un volum semnificativ mai mic. Pentru a face investitii, investitorii privati pot folosi platforme si pot cumpara si vinde fara comisioane suplimentare.

Tipuri de investitori individuali

Exista o varietate de stocuri si active de vanzare cu amanuntul in care oamenii pot investi. Portofoliile investitorilor privati pot include actiuni, obligatiuni, criptomonede, aur si alte marfuri. 

Cele mai citite articole

Exista si instrumente derivate pentru investitorii privati. Aceste instrumente financiare sunt intelese a fi tranzactii la termen, care sunt considerate investitii indirecte. Valorile mobiliare nu sunt cumparate direct, ci speculate cu privire la performanta lor viitoare. 

Nu toate instrumentele financiare si pietele de capital sunt deschise investitorilor privati. Cu toate acestea, acest lucru este supus unei schimbari constante. Datorita platformelor online, investitorii privati pot acum investi.

Investitori institutionali

Investitorii institutionali tranzactioneaza cu un volum semnificativ mai mare decat investitorii privati si pot avea astfel, un impact real asupra a ceea ce se intampla pe piata. Atunci cand investitorii mari investesc in actiuni sau alte active, acestia pot declansa schimbari reale de pret. 

In plus, multi investitori privati urmeaza exemplul investitorilor institutionali de succes, ceea ce creeaza un efect de domino care creste influenta. Unii dintre cei mai mari investitori institutionali au investitii in miliarde si, prin urmare, sunt decisivi pentru tranzactiile bursiere. Iti poti diversifica portofoliul daca vei face un curs investitii oferit de Vestor si, astfel, iti poti reduce riscul. 

 

Cele mai citite articole