Tu știi cum alegi perechea de șosete potrivită pentru o ținută vestimentară? Descoperă cele mai frecvente greșeli de stil

0
1588

Șosetele sunt unul dintre cele mai ușoare lucruri din garderoba ta, iar alegerea acestora nu ar trebui niciodată să fie complicată. Dar consilierii vestimentari profesioniști explică faptul că întrebarea: „Cum pot combina șosetele cu restul ținutei mele?” apare frecvent în rândul bărbaților. Ideea este că șosetele sunt o sursă imensă de confuzie pentru mulți. Cu toate acestea, odată ce ai înțeles cum funcționează regulile potrivirii șosetelor, totul va deveni extrem de simplu.

Principala regulă de știut

Cel mai important lucru este următorul: culoarea șosetelor trebuie să se potrivească cu modelele de pantaloni bărbați  pe care îi porți, nu cu pantofii tăi. Un motiv bun pentru aceasta este că păstrarea aceleiași culori de bază de la gleznă în sus tinde să îți alungească vizual piciorul.  Astfel poți să arăți mai înalt în moduri subtile. De asemenea, trebuie să știi că șosetele albe sunt potrivite pentru activități sportive și de fitness și pentru purtarea ocazională cu pantaloni scurți. Nu purta șosete albe în alte situații.

Pantalonii și șosetele se potrivesc rar 100%, dar atâta timp cât nuanța est apropiată, funcționează. Dacă porți pantaloni negri sau gri închis, șosetele negre sau antracit sunt în regulă. Poartă șosete maro închis cu pantaloni maro închis. Pantalonii de diferite nuanțe de albastru mai închis pot fi purtați cu șosete albastru închis. Dacă pantalonii au dungi, sunt în carouri sau au alte culori multiple în țesătură, alege doar șosete care se potrivesc cu cea mai dominantă culoare din pantaloni.

Când poți încălca regula?

Cele mai citite articole

Un aspect deosebit, ce iese în evidență, poate fi realizat prin purtarea de șosete elegante bărbați cu culori contrastante în dungi sau modele. Este ca și cum ai purta o cravată care este în cea mai mare parte de o singură culoare, dar are dungi sau modele de alte culori în design. Acest lucru poate crea varietate și distruge monotonia unei șosete monocrome. De exemplu, dacă porți pantaloni sau blugi de costum albastru, poți alege o șosetă cu o nuanță de albastru, al cărei design sunt culori suplimentare încorporate în ea.

Alte excepții

Când porți haine casual, ai mai multă flexibilitate. Poate dorești să porți o pereche de șosete viu colorate pentru un contrast îndrăzneț sau un aspect jucăuș. În loc să se potrivească cu pantofii sau pantalonii, aceștia se pot potrivi cu cămașa, cureaua sau jacheta. Probele de culoare precum dungi, puncte sau modele funcționează cel mai bine. Dar fii precaut dacă încalci regulile de bază ale modei în acest fel. În caz contrar, aceste șosete sălbatice pot deveni o distragere nedorită a aspectului tău. Nu vrei ca oamenii să acorde atât de multă atenție șosetelor încât să nu aprecieze stilul tău general.

Înainte de a pleca de acasă, vrei să te simți minunat pentru tine. Dar asta este greu de făcut atunci când ai îndoieli cu privire la ceea ce porți. Întrebându-te dacă faci sau nu o greșeală, este o modalitate sigură de a submina încrederea. Dacă urmezi doar aceste sfaturi ale experților, alegerea șosetelor pe care să le porți cu pantaloni sau pantofi nu va mai fi niciodată confuză.

Cele mai citite articole

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!