Tu cum îți alegi furnizorul de gaze?
Tot mai mulți români încearcă, în aceasta perioadă, să găsească un furnizor de gaze cu tarife cât de cât accesibile.
2021: un an de coșmar pe piața gazelor
Prețul gazelor naturale a crescut brusc în ultimul an. Situația de pe piața carburanților scapă din ce în ce mai mult de sub control, iar cele mai mici semnale declanșează reacții pe măsură și recorduri la bursele internaționale. Ca să nu mai vorbim de România, unde orice record a fost doborât în această toamnă.
Experții atribuie creșterea rapidă a prețului acestei resurse unei diminuări a rezervelor de gaz în depozitele din țările UE, scăderii livrărilor de gaze din Rusia, precum și prețurilor ridicate în regiunea asiatică.
Totuși, datorită concurenței tot mai mari de pe piață, vânzătorii de gaze și energie electrică caută constant noi metode de a atrage clienți. Una dintre ele este, printre altele, oferirea de servicii suplimentare la prețuri atractive în baza contractelor încheiate cu aceștia.
Cum poți să alegi un furnizor de gaze în 3 pași?
1. Compararea ofertelor. Pentru a alege un furnizor de gaze trebuie mai întâi să te familiarizezi cu ofertele tuturor companiilor de pe piață care oferă acest tip de servicii. Acest lucru se poate face vizitând site-ul lor, dar soluția mai simplă și mai rapidă este să folosești anumite site-uri unde există instrumente de comparare a ofertelor.
2. Determină cele mai importante elemente ale ofertei care pare atractivă pentru tine. Atunci când analizezi detaliile ofertei companiilor individuale, acordă atenție, în primul rând, prețului pentru achiziționarea a 1 kWh de gaz și sumei totale din abonament.
Aceste elemente sunt componente ale sumei finale de pe factura de gaz. Cu toate acestea, prețul nu va fi întotdeauna cel mai important. Merită uneori să te interesezi și de pachetele care conțin servicii auxiliare. De asemenea, trebuie menționat că dacă oferta unui anumit furnizor nu conține prevederi nefavorabile, precum cerințele minime anuale de consum de gaze sau lipsa garanției stabilității prețurilor pe durata contractului.
3. Acordă atenție recenziilor referitoare la furnizorul ales și istoriei sale pe piață. În prezent, se înființează tot mai multe companii care oferă gaze la prețuri atractive. Totuși, semnarea unui contract cu una dintre ele la întâmplare poate fi riscantă. Lipsa de experiență pe piața gazelor naturale și capitalul adesea redus pe care îl au furnizorii la dispoziție pot conduce la situații în care ai putea rămâne fără gaz. Prin urmare, cel mai bine este să alegi furnizori de gaze cu o poziție consolidată pe piață, cu recenzii bune în rândul clienților lor.
Intră pe www.cezinfo.ro pentru a analiza ofertele puse la dispoziție.