Top sfaturi ca să ai un somn odihnitor cu lenjerii de pat de calitate

0
595

Somnul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Pentru a ne trezi plini de energie și odihniți trebuie să luăm cele mai potrivite decizii atunci când investim în calitatea somnului nostru. 

Cercetătorii spun că durata pentru a adormi scade la 7 minute de la o medie de 15 minute atunci când ai o lenjerie de pat nouă. Nu se știe exact cine a inventat așternuturile. Unii istorici spun că egiptenii au început să prelucreze bumbacul, transformându-l în țesături. Alții afirmă că romanii sunt pionierii lenjeriilor de pat. Pe vremuri doar bogații aveau privilegiul să doarmă în așternuturi relaxante, fine și comode. 

Însă, în ziua de astăzi, tuturor ne place să ne relaxăm, în dormitorul nostru, într-un pat confortabil, cu lenjerii de pat pe măsura așteptărilor noastre. Iată de ce trebuie să investești mai mult în așternuturile tale. 

Top criterii pentru alegerea unei lenjerii de pat

Principalele considerente care trebuie să te preocupe sunt atât de ordin estetic, însemnând dimensiuni, culoare, design, cât și de ordin calitativ, adică material și țesătură.

Să alegem lenjerii de pat și de tipul de confort dorit, este foarte important. Acestea pot fi: Lenjerii de pat Ranforce, Lenjerii de pat Bumbac, Lenjerii de pat Satin, Lenjerii de pat Lux, Lenjerii de pat Bebe, Lenjerii de pat Copii.

De ce este important designul

Trebuie să ținem cont de faptul că așternuturile ne pot influența întreg aspectul dormitorului. Din acest motiv, rolul estetic are menirea de a crea o atmosferă cât mai relaxantă. Totul depinde de gustul fiecăruia, însă anumite culori precum cele calde sau combinația verde – albastru creează o stare de liniște și relaxare.

Dacă ești o persoană care iubește culorile vii poți alege lenjerii de pat colorate cu modele variate. Cu cât este mai frumoasă și mai comodă lenjeria de pat, cu atât de plăcut ne va fi și somnul. 

Cele mai citite articole

Materialul, factor cheie în alegerea unei lenjerii de pat

Materialul este crucial pentru că lenjeria de pat intră în contact direct cu pielea. Din punct de vedere calitativ, cele mai potrivite lenjerii de pat sunt confecționate din bumbac 100%. De asemenea, acestea sunt foarte ușor de întreținut și curățat. 

Bumbacul ranforsat nu se scămoșează și are o rezistență sporită în timp. Acest tip de material este rezistent la apă, lumină sau soluții de curățare. 

Datorită bumbacului de calitate, lenjeriile de pat din acest material sunt foarte ușor de întreținut si curățat. Au și proprietatea de a se adapta la temperatura ambiantă, atât pe timpul verii, cât și în sezonul rece, generând răcoare și căldură în funcție de anotimp. 

Bumbacul satinat este un alt tip de material, un mix între bumbac și satin, dar cu o țesătură mai fină și mai plăcută la atingere.

Dacă dorești un set de lenjerii de pat pentru copii trebuie să ai în vedere ca acestea să fie confecționate dintr-un bumbac extrem de delicat, dar și să garanteze un confort ridicat la utilizare. Materialul trebuie să fie moale și plăcut la atingere.

Alegerea unei lenjerii de pat de calitate, adaptată nevoilor tale, creează o oază de liniște și relaxare chiar la tine acasă. Un somn de calitate, odihnitor, este factorul crucial care îți dă un boost de încredere și optimism pentru a face față tuturor provocărilor de pe timpul zilei! Alege lenjerii de pat potrivite dormitorului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole