Top 20 Cele mai bine platite job-uri/meserii in 2020

0
1579

Top 20 Cele mai bine platite job-uri/meserii in 2020

In prima categorie de job-uri care vor fi extrem de bine platite si in 2020, cele din domeniul medical, putem enumera fara teama de a gresi urmatoarele:

1. Medicii de spital

Una dintre cele mai bine platite meserii in 2020 va fi aceea de medic de spital, avand in vedere majorari substantiale de care au avut parte acestia in trecutul foarte apropiat.

La veniturile propriu-zise se adauga in continuare si „atentiile” primite de la pacienti care, se pare, au crescut si ele ca valoare proportional cu salariile acestora.

Este o profesie dificila, dar se pare ca este aducatoare de multe satisfactii financiare (cel putin). Calculator salariuofera angajatilor din Romania posibilitatea de a calcula rapid salariul net/brut si de a afla care sunt contributiile catre stat in functie de salariul pe care il incaseaza.

In plus, se pare ca in continuare nu prea au de ce sa se teama aceea ce se fac vinovati de malpraxis pentru ca organele lor de conducere ii acopera in continuare.

2. Medicii Stomatologi

Chiar daca nu primesc salariu de la stat, medicii dentisti sunt niste favorizati ai sortii, deoarece serviciile stomatologice sunt foarte scumpe si din ce in ce mai cerute de catre romani. Mai ales de catre aceia care vor sa lucreze in domenii de top si au nevoie sa aiba o imagine impecabila. Iar un element de prim ordin in acest sens este reprezentat de dantura ingrijita, stralucitor de alba, care sa le asigure un zambet de staruri de cinema.

3. Asistentele medicale

Ca sa ramanem in domeniul medical, nici asistentele care lucreaza la stat nu mai au motive ca sa se planga pe motiv ca ar avea salariile prea mici.

Daca mai adaugam la salariul propriu-zis si sumele primite de la pacienti si se face un calcul la finalul fiecarei luni, vedem ca veniturile pe care le obtin sunt unele mult peste media salariului mediu ce se plateste in tara noastra.

Daca vor mai mult, pot pleca oricand in strainatate, deoarece este o mare penurie de cadre medicale peste tot in lume.

4. Fizioterapeutii

Trebuie sa remarcam ca in mod obiectiv rolul fizioterapeutilor s-a schimbat foarte mult in ultimii ani.

Tot mai multa lume, indiferent de varsta, are nevoie de specialisti foarte buni in acest domeniu, pe masura ce ei nu mai sunt priviti ca profesionisti musculo-scheletici si ca unii care pot sa aiba un rol preventiv in materie de sanatate.

Pe masura ce oamenii sunt tot mai informati datorita internetului cu privire la ceea ce trebuie sa faca pentru a avea o stare de sanatate, cat mai buna si a preveni agravarea unor afectiuni aflate in faza incipienta, iata ca si fizioterapeuti ajung pe lista lor scurte de interes.

Nu mai vorbim de acei pacienti care au nevoie de fizioterapie pentru a se reface in urma unor probleme grave de sanatate cu care au avut nenorocul sa se confrunte.

Pana la urma, mai ales daca se apeleaza la un fizioterapeut in scop de preventie, nu e mai bine sa platesti o suma acestora, pentru sedintele pe care si le ofera, decat sa ajungi pe mana medicilor cu afectiuni grave, moment in care si costurile cu tratamentele normale sau si cu platile informale te pot cocosa de-a dreptul?

5. Asistentii pentru sanatatea la domiciliu

Aceasta meserie este tot mai solicitata si in tara noastra, la fel ca si in tarile dezvoltate ale lumii.

Un asistent pentru sanatatea la domiciliu este extrem de bine platit de catre familiile care isi permit acest lucru.

Nu e simplu sa ai grija de o persoana cu dizabilitati, boli cronice, o stare precara datorita varstei inaintate etc.

Apartinatorii unei astfel de persoane in dificultate au nevoie sa angajeze o persoana specializata in domeniul asistentei pentru sanatate la domiciliu. Daca veniturile le permit, sunt dispusi sa plateasca sume impresionante, trecand lejer de 5.000 de lei lunar pentru asemenea servicii.

Mai nou, chiar si pensionarii cu venituri foarte mari care nu au rude sau vor sa nu apeleze la acestea sunt amatoare de a angaja asemenea specialisti.

Cele mai citite articole

Trendul este ascendent, asa ca profesionistii in domeniu vor gasi tot mai multe oportunitati de astfel de job-uri foarte bine remunerate.

O alta categorie de profesii unde castigurile sunt substantiale fac parte din domeniul juridic.

6. Notarii

Meseria de notar, mult hulita pe vremea comunismului, a ramas dupa 1989 in top din punctul de vedere al veniturilor pe care le ofera celor din aceasta bransa.

Doar ca pentru doritorii de a se face notari exista in prezent o multime de piedici: incepand cu numarul mic de locuri scoase la concurs in fiecare an, suspiciunile legate de corectitudinea concursurilor ce se organizeaza s.a.m.d. E pacat acest lucru, in conditiile in care buna pregatire juridica ar trebui sa fie unicul criteriu de selectie, nicidecum altele extrem de subiective.

6. Judecatorii si procurorii

Aceste doua profesii, ravnite de multi absolventi de drept, chiar daca sunt platite foarte bine cu niste venituri sigure, vin la pachet si cu un volum de munca extrem de mare, deci nu prea mai ai timp liber. Va trebui sa faci ore suplimentare, sa lucrezi de multe ori si sambata si duminica.

Daca mai adaugam in categoria dezavantajelor si ca, mai ales in penal, ai de-a face cu o anume categorie de oameni, parca lucruri nu mai sunt chiar asa de roz…

Un grup de meserii din ce in ce mai bine platite sunt acelea prin care se presteaza diverse servicii de catre diversi meseriasi.

7. Instalatorii de instalatii sanitare si gaze

In ultimii ani s-a inregistrat o penurie de profesionisti in domeniul instalatiilor, pe masura ce multi dintre aceia de top au ales sa lucreze in strainatate pe sume mult mai mari decat ar fi obtinut in Romania.

In aceste conditii, nu e de mirare ca un instalator foarte bun poate castiga lejer de 3 aE 4 ori salariul mediu pe economie lunar.

8. Electricienii

Pe masura ce casele romanilor se umplu de aparate electrocasnice tot mai complexe, fie ele oricat de eco friendly, electricienii care sa faca modificari la instalatiile electrice sunt tot mai solicitati.

Asta ca sa nu mai vorbim de aceia care isi cumpara case mai vechi si unde exista necesitatea obiectiva de schimbare totala a instalatiei electrice.

9. Faiantarii

Specialistii care pun gresie si faianta sunt si ei la mare cautare, mai ales daca realizeaza lucrari de calitate foarte buna intr-un timp redus.

Oamenii sunt foarte dispusi ca sa plateasca ceva mai mult acestora daca fac executii foarte bune rapid, pentru ca astfel pot sa se bucure de noile amenajari interioare cu un minim de stres. Nimanui nu ii place ca sa stea cu locuinta data peste cap saptamani intregi si, la fel ca in cazul unei operatii chirurgicale, cu cat lucrarea se executa mai repede in conditii de calitate superioara, cu atat mai bine.

10. Zugravii

Chiar daca acum se poate sa iti zugravesti si singur locuinta cu mult mai putin efort ca in trecut, parca tot mai bine este sa apelezi la meseriasi care se pricep, mai ales daca nu ai timpul necesar.

Pentru ca zugravii buni sunt greu de gasit si au lucrari contractate cu mult timp inainte, e firesc ca si tarifele pe care le cer pentru munca prestata sa fie destul de piperate.

In acest conditii, daca esti un bun meserias nu te vei plange de bani nici in 2020.

11. Sudorii

Meseria de sudor a fost bine apreciata intotdeauna, iata de ce profesionistii din acest domeniu …

Sursa : wta.ro

Cele mai citite articole