Scaun birou, un „must have” pe măsura dorințelor tale. Top criterii pentru a avea parte de confortul la care visezi

0
754

Scaun birou, un „must have” pe măsura dorințelor tale. Top criterii pentru a avea parte de confortul la care visezi

Scaunul de birou a devenit o piesă de mobilier esențială în viața noastră. Mai ales atunci când avem un loc de muncă static. Dar cum alegem scaunul de birou potrivit, confortabil, adaptat nevoilor noastre?

Statisticile spun că din cele 40 de ore petrecute la muncă, 80% din timp îl petrecem stând pe scaunul de birou. Astfel, starea noastră de sănătate, dar și productivitatea la muncă, depinde într-o mare măsură de calitatea scaunului ales, acesta ajungând să fie indispensabil în lumea corporațiilor și nu numai.

Dacă dorim să facem cea mai bună alegere a scaunului de birou trebuie să urmăm câteva criterii simple.

Scaun birou – Design și culori pe gustul tău

Scaunele de birou au numeroase designuri, forme și mărimi, în funcție de nevoile tale. Aspectul are menirea de a crea o atmosferă cât mai plăcută, iar în acest sens culorile joacă un factor important. Culorile scaunelor de birou reprezintă mai mult decât niște opțiuni de personalizare. Pot avea o semnificație aparte. De exemplu, culorile naturale pot aduce un plus de confort deoarece este mai ușor ca privirea să se adapteze acestor nuanțe. Daca vrei să adaugi lumină unui spațiu, alege scaune de birou albe. 

Culoarea verde este asociată cu natura. Este potrivită pentru spațiile care trebuie să prindă viață, mai ales că poate alunga anxietatea. Negrul este una din culorile preferate pentru scaunele si accesoriile de birou pentru că nu este pretențios din punct de vedere al întreținerii. Totul depinde de gusturile tale și de activitatea pe care o desfășori.

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou să ai în vedere următoarele criterii: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul.

Scaun birou – cum să ai o poziție corectă a corpului 

Știai că reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade face să ai o bună circulație sangvină care previne umflarea sau amorțirea picioarelor?

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou: Spatele se poate mișca între 90-100 grade, pe un spătar reglabil; De asemenea, picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade; Zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră.

Scaun birou confortabil. De ce este atât de importantă calitatea

Cele mai citite articole

Scaunul de birou trebuie să fie combinația ideală între practic și comod pentru că vrei să ai tot confortul din lume atunci când îl folosești. De asemenea, îți dorești ca acesta să ocupe cât mai puțin loc. Să nu uităm că trebuie să fie ales în conformitate cu activitatea pe care o desfășurăm.

Îți petreci mult timp în poziția șezândă? Atunci ai nevoie de un scaun de birou care să aibă o construcție ergonomică cu suport lombar, dar și cu spătar reglabil pentru a avea confortul mult dorit chiar și în cele mai lungi zile de lucru. Este foarte important să alegi un scaun de birou care să îți relaxeze mereu spatele și să îl susțină într-o poziție corectă.

Dacă vei ține cont de aceste criterii vei lucra mai rapid și mai eficient. În principal, scaunele ergonomice sunt concepute pentru oamenii care au job-uri care necesită statul pe scaun un timp mai îndelungat.

Scaun birou directorial

Scaunele de birou directoriale au, în general, un design elegant și modern destinat birourilor dinamice. Pentru un plus de confort acestea au funcții suplimentare, precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere pentru un plus de confort. Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi, care acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului. 

Un scaun de birou confortabil, cu un design atractiv și modern, după preferințe, este esențial. Alegerea lui înseamnă o investiție pe termen lung în confort și sănătate. Descoperă o gamă variată de scaune birou în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

 

Cele mai citite articole