Sănătatea familiei tale în prim-plan: 5 aparate în care să investești anul acesta

0
35

Sănătatea și bunăstarea familiei ar trebui să se afle în topul priorităților tale, iar una dintre modalitățile prin care le poți asigura este prin menținerea unui mediu cât mai sănătos în interiorul locuinței. Acest lucru poate fi obținut și cu ajutorul unor aparate electrocasnice, care aduc un plus de confort și pot oferi protecție pentru cei dragi. Putem vorbi atât despre aparate care îmbunătățesc calitatea aerului din încăperi, dar și care ne pot ajuta să consumăm produse mai sănătoase. Iată ce recomandări am pregătit.

1. Purificator de aer

Purificatorul de aer este un dispozitiv esențial pentru a asigura un mediu sănătos și curat în interiorul casei tale. Acesta este dotat cu un ventilator care direcționează aerul către niște filtre, care captează particulele și contaminanții, precum polen, praf, bacterii, virusuri sau alți alergeni. Astfel, calitatea aerului din interiorul unei încăperi va crește.

Un astfel de aparat aduce numeroase beneficii, în special pentru persoanele care au de-a face cu alergii respiratorii. În plus, acesta poate contribui și la reducerea mirosurilor neplăcute care pot apărea în locuință. Poți alege dintre mai multe modele de purificatoare de aer, în funcție de preț, capacitate sau funcții speciale.

2. Dezumidificator de cameră

De multe ori, ne putem confrunta cu un nivel prea ridicat de umiditate într-o încăpere. Acest lucru crește riscul de apariție a mucegaiului, care poate la rândul său să provoace probleme respiratorii. Așadar, un dezumidificator poate fi extrem de util, reducând nivelul de umiditate. Acesta funcționează tot cu ajutorul unui ventilator, care trage aerul în interior și apoi îl trimite printr-un filtru într-un sistem de răcire. În timpul răcirii, umiditatea din aer se transformă în apă și este captată într-un rezervor. Aerul dezumidificat este apoi încălzit și trimis înapoi în cameră.

Cele mai citite articole

Un astfel de aparat va contribui și el la îmbunătățirea calității aerul dintr-o cameră. Odată ce nivelul de umiditate este redus, riscul de apariție a simptomelor respiratorii scade considerabil, nu se mai resimte niciun disconfort, iar mediul devine foarte bun pentru odihnă.

3. Filtru de apă

Este foarte important ca apa pe care o consumăm zilnic să nu conțină substanțe ce ne pot pune sănătatea în pericol. De aceea, nu se recomandă consumul direct de la robinet, iar cumpărarea de apă îmbuteliată poate fi costisitoare. Așadar, o investiție profitabilă poate fi instalarea unui filtru de apă. Acesta utilizează diferite materiale filtrante pentru a elimina din apă germenii și alte substanțe care ar putea fi periculoase. Filtrul se poate instala direct la robinet sau la sistemul de alimentare cu apă.

4. Aspirator cu filtru HEPA

Pentru a face curățenie într-un mod mai eficient, îți recomandăm achiziționarea unui aspirator performant, cu filtru HEPA. Acesta poate intercepta până la 99,9% din particulele de praf care ating o dimensiune de 0,3 microni. Așadar, acesta curăță mai bine și contribuie la o îmbunătățire a calității aerului din locuință, fără să împrăștie murdăria și să cauzeze reacții alergice, frecvente în cazul aspiratoarelor obișnuite. Un astfel de aspirator este recomandat pentru curățarea covoarelor, dar și a suprafețelor plane.

5. Aparate de gătit mai sănătoase

O alimentație echilibrată este și ea foarte importantă pentru bunăstarea întregii familii. Poți prepara numeroase feluri de mâncare în moduri mai sănătoase cu ajutorul unor aparate de tipul slow cooker, air fryer sau aparate de gătit cu aburi. Acestea te ajută să limitezi consumul de grăsimi și uleiuri și ajută la păstrarea nutrienților chiar și după preparare. Astfel, alimentele rămân la fel de delicioase fără să îți faci griji cu privire la numărul de calorii sau la ingrediente.

O investiție în astfel de aparate de uz casnic este extrem de benefică pentru familia ta și se poate dovedi cu adevărat profitabilă. Nu ezita să iei în considerare aceste instrumente utile, astfel contribuind la o alimentație mai sănătoasă și la un aer mai curat în interiorul locuinței.

Cele mai citite articole

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!