Plănuiești o excursie în Las Vegas? Uite ce trebuie să știi

0
185

Las Vegas, denumită adesea „Orașul Păcatelor”, este unul dintre cele mai populare și fascinante destinații turistice din lume. Fie că ești atras de cazinouri, spectacole, cluburi, restaurante sau atracții turistice, Las Vegas are ceva pentru oricine, iar dacă timpul nu îți permite o astfel de excursie, Conti Cazino te așteaptă să te bucuri de gama variată de sloturi și jocuri de noroc oferită de aceștia. Dar în spatele strălucirii și a freamătului orașului, se ascund povești și istorii mai puțin cunoscute, care merită a fi explorate. În acest articol, vom aborda câteva dintre aceste subiecte, de la rețeaua de tuneluri și teste nucleare, până la prezența miliardarului excentric Howard Hughes în Las Vegas.

Rețeaua de tuneluri

Sub străzile aglomerate și luminoase ale orașului Las Vegas se află o rețea extinsă de tuneluri, în mare parte necunoscută turiștilor. Aceste tuneluri, care se întind pe mai multe zeci de kilometri, au fost construite inițial ca sistem de drenaj pentru a proteja orașul de inundațiile cauzate de ploi torențiale. În ciuda rolului lor inițial, aceste tuneluri au devenit, în timp, un adăpost pentru o subcultură neașteptată a orașului.

De-a lungul anilor, o populație de oameni fără adăpost și-a găsit refugiu în tunelurile subterane, departe de agitația și privirile curioase ale turiștilor. Acești oameni provin din diverse medii și au povești unice care i-au adus în această lume subterană. Deși viața în aceste tuneluri poate fi dificilă și primejdioasă, datorită condițiilor precare și lipsei facilităților de bază, comunitățile care s-au format aici au dezvoltat o cultură și o solidaritate proprie.

Aceste comunități subterane au creat o viață organizată în măsura posibilităților, cu zone rezidențiale, locuri de întâlnire și chiar spații de creație artistică. Unii dintre locuitorii acestor tuneluri au dezvoltat și talentul de a crea artă din gunoaie și resturi găsite în jurul lor, iar operele lor sunt adesea expuse în interiorul tunelurilor.

Dacă ești în căutarea unei perspective diferite asupra Las Vegas-ului, o vizită în aceste tuneluri, cu sprijinul unor ghizi specializați, te va ajuta să descoperi o față mai puțin cunoscută a orașului. Acești ghizi sunt de obicei membri ai comunității subterane sau voluntari care lucrează cu organizații care oferă asistență locuitorilor tunelurilor. Vizita în aceste tuneluri este o experiență unică și emoționantă, care îți va oferi o înțelegere aprofundată a realităților și provocărilor pe care le întâmpină acești oameni și, în același timp, va evidenția reziliența și creativitatea lor.

Teste nucleare

Cele mai citite articole

Las Vegasul a fost martorul unui capitol întunecat și tulburător al istoriei americane: testele nucleare din timpul Războiului Rece. Între 1951 și 1992, guvernul Statelor Unite a efectuat peste 900 de teste nucleare în Nevada Test Site, situat la aproximativ 105 km nord-vest de Las Vegas. Aceste teste au avut un impact semnificativ asupra mediului și sănătății populației locale și au lăsat o moștenire durabilă în regiune.

Chiar dacă testele nucleare au fost oprite în urmă cu mult timp, vizitatorii pot explora istoria acestora la Muzeul Național de Teste Nucleare, situat în Las Vegas. Acest muzeu prezintă exponate interactive, filme și mărturii ale celor care au participat la teste sau care au fost afectați de ele, oferind o perspectivă unică asupra rolului pe care l-au avut aceste teste în istoria și cultura Americii. În plus, există tururi ghidate care duc la zona de testare din Nevada, oferind oportunitatea de a vedea de aproape locurile în care s-au desfășurat testele și de a afla mai multe despre impactul lor asupra mediului și populației.

Howard Hughes a petrecut aici Ziua Recunoștinței în 1966

Una dintre cele mai interesante povești legate de Las Vegas este legată de miliardarul excentric Howard Hughes. În noiembrie 1966, Hughes a sosit în Las Vegas și a închiriat în secret etajul întreg al hotelului Desert Inn. A intenționat să rămână doar câteva zile, dar și-a petrecut în cele din urmă Ziua Recunoștinței în acest oraș și a decis să rămână mai mult timp. De fapt, a trăit în hotel timp de aproape patru ani, în condiții izolate și de lux, rareori ieșind din cameră.

În timpul șederii sale, Hughes a dezvoltat o fascinație pentru Las Vegas și a început să investească în numeroase proprietăți și afaceri din oraș. A cumpărat hotelul Desert Inn pentru a evita să fie evacuat, apoi a continuat să achiziționeze alte hoteluri și cazinouri, cum ar fi Sands, Frontier și Castaways. Investițiile sale au contribuit la transformarea Las Vegas-ului dintr-un oraș mic de jocuri de noroc într-un centru turistic de nivel mondial.

Deși Howard Hughes nu mai este printre noi, moștenirea sa continuă să influențeze Las Vegas-ul și istoria sa fascinantă. Vizitatorii pot afla mai multe despre viața și influența lui Hughes în oraș prin tururi ghidate sau vizitând expoziții dedicate acestui personaj neobișnuit.

Concluzie

Las Vegas este un oraș al contrastelor, unde strălucirea și glamourul se întrepătrund cu povești mai puțin cunoscute și fascinante. Când plănuiești o excursie în acest oraș, nu uita să te aventurezi dincolo de cazinourile și hotelurile luxoase pentru a explora părțile mai puțin cunoscute ale Las Vegasului. De la rețeaua de tuneluri și testele nucleare, până la moștenirea lui Howard Hughes, aceste povești oferă o perspectivă unică asupra orașului și te ajută să descoperi un alt nivel de fascinație în „Orașul Păcatelor”.

Cele mai citite articole