Piesele din dezmembrări, un raport preț-calitate corect pentru maşina ta BMW

0
1201

Automobilele BMW sunt printre cele mai populare din Europa, iar ţara noastră nu face excepţie. De la proprietarii care abia aşteaptă lansarea unui nou model pentru a-l achiziţiona la colecţionarii de modele vechi, persoane din toate categoriile sociale doresc să se bucure de siguranţa şi calitatea gigantului german. Cele mai multe modele însă sunt conduse de clasa de mijloc, care caută variante avantajoase pentru întreţinerea maşinii personale. Îţi prezentăm mai jos câteva motive pentru care merită să cauţi piese auto din dezmembrări BMW.

Maşinile din dezmembrări nu sunt neapărat epave

Termenul de epavă a fost consacrat de companiile de asigurări, însă este diferit de înţelesul maritim de unde a fost preluat. Dacă în urma unui accident rutier asigurătorul observă că devizul de reparaţie depăşeşte valoarea la care a evaluat maşina, atunci o declară daună totală şi îl despăgubeşte pe proprietar cu suma respectivă. În plus, îi lasă maşina avariată, pe care o numeşte epavă. Proprietarul o poate valorifica la centrele de colectare a fierului vechi, la centrele REMAT sau in parcurile de dezmembrări. Se poate întâmpla însă ca o bună parte a maşinii să nu fie avariată. Astfel, vehiculul poate deveni donator pentru alte modele similare. Este cazul maşinilor lovite puternic în partea din spate, care însă au partea frontală intactă, cu elemente de caroserie, mecanică, motor şi cutie de viteze intacte. În aceste condiţii, dacă pe lista ta de cumpărături se numără componente aflate în bună stare de funcţionare pe o maşină aflată în parc, te poţi considera norocos.

Preţul corect

Cele mai citite articole

Motivele pentru care eşti nevoit să-ţi repari maşina BMW în regie proprie pot fi dintre cele mai diverse. Primul este o defecţiune apărută după ieşirea din garanţie. Apoi un accident rutier de care te faci vinovat, în cazul în care nu ai o poliţă CASCO care să acopere şi paguba ta. Mai există şi posibilitatea unui eveniment rutier de care nu eşti vinovat. De multe ori, companiile de asigurări evită să ajungă în situaţia de a suporta cheltuielile de reparaţie a unei maşini în service-urile autorizate, din cauza tarifelor foarte mari de manoperă. Astfel, se îndreaptă către şoferul păgubit, căruia îi fac o ofertă de despăgubire directă, fără a solicita documente justificative. În această situaţie, primeşti o sumă de bani şi eşti responsabil de reparaţia maşinii. Dacă găseşti un preţ bun pentru piese, ai chiar posibilitatea de a economisi o parte din bani. Astfel, ai tot interesul să verifici şi oferta din dezmembrări, unde poţi găsi piese în stare foarte bună de funcţionare la preţuri avantajoase.

Disponibile oriunde

Parcurile de dezmembrări nu mai înseamnă doar acele terenuri virane sau hale întinse pe câteva hectare unde trebuia să cauţi printre sute de maşini pentru a o găsi pe cea care se potriveşte. Acest segment de piaţă s-a dezvoltat atât de mult încât a migrat către zona online, unde poţi găsi piesa potrivită după marca, modelul maşinii sau chiar după codul OEM. Ofertele sunt din întreaga ţară, anunţurile sunt însoţite de poze şi poţi lua legătura direct cu proprietarul BMW-ului vândut pentru piese. Dacă piesa este în apropiere te deplasezi personal pentru a o ridica, iar dacă găseşti una mai avantajoasă, dar la distanţă, companiile de curierat se ocupă de livrare în cel mai scurt timp.

Proprietarii de BMW ştiu că piesele originale, echipate pe maşină din fabrică, sunt greu de înlocuit din punct de vedere al calităţii. Astfel, dacă ai posibilitatea de a înlocui una sau mai multe piese cu componente originale de pe o maşină dezmembrată, ai atât garanţia potrivirii şi a funcţionării în continuare, cât şi avantajul unui raport foarte bun între preţ şi calitate.

Cele mai citite articole