Motive pentru care merită să alegi o ușă de sticlă de interior

0
1588

Motive pentru care merită să alegi o ușă de sticlă de interior

Te tentează și pe tine să îți montezi măcar o ușă de sticlă în casă?

Minunat, fii convins că este o idee grozavă!

În primul rând, deoarece modelele de uși de sticlă de interior permit să intre fluxul luminos liber și din abundență, ceea ce într-o casă poate însemna diferența dintre un spațiu care pare mare și aerisit și același spațiu ce îți poate da o senzație de claustrofobie. Ușile din sticlă pot fi așadar soluția pentru lipsa de lumină dintr-o cameră fără ferestre sau cu una foarte mică, deoarece o poate conecta la un alt spațiu (hol, cameră) care are bucuria de a se răsfăța cu lumina directă a soarelui.

În al doilea rând, o ușă de sticlă pentru interior nu are apăsarea vizuală a unei uși din lemn masiv sau mai rău, din metal.

Ea este un soi de portal de trecere între două lumi (în cazul de față între două incinte dintr-o locuință).

La fel ca și acele porți invizibile din filmele SF, o astfel de ușă de sticlă transparentă  poate permite o vedere completă a exteriorului, a camerei sau holului alăturat, dar pune și un obstacol de netrecut când este închisă.

Ușile de sticlă pentru interior sunt periculoase?

Uite o întrebare foarte bună.

O ușă de sticlă trebuie spus că nu este o ușă fabricată precum geamurile de la casa bunicii (înainte de a-și pune și ea termopane).

Nicidecum! Nu se folosește sticlă comună, ci o varietate de sticlă cu o compoziție specială, de multe ori multistrat, cu una sau mai multe pelicule speciale în interior ce nu permit ca fragmente să se împrăștie dacă, prin absurd, se acționează asupra ei cu o forță atât de mare încât să o deterioreze.

Deci nu există cioburi periculoase, cu niște colțuri ascuțite, așa că nu există niciun pericol din acest punct de vedere pentru oameni și animalele de companie (mai ales pentru cățeii nebunatici).

O primejdie există totuși în cazul ușilor transparente 100%. Mai ales dacă în locuință sunt și copii mici sau animăluțe care aleargă în viteză. La fel și dacă există persoane vârstnice, bolnave, inclusiv membri ai familiei care au acuitatea vizuală scăzută.

Lovirea de o astfel de ușă poate să fie destul de dură, așa încât e preferabil ca să se aleagă un model de ușă mai opacă sau dacă se dorește una transparentă, se poate lipi un autocolant frumos în partea inferioară a ușii (să zicem cam până la un metru – un metru și jumătate) pentru ca să se marcheze existența în acel loc a ușii respective.

Cât costă o ușă de sticlă pentru interior?

Depinde de compoziția sticlei din care este realizată, de materialele auxiliare, de stil și gradul de complexitate al produsului finit.

Știu, nu este un răspuns care să te mulțumească, dar trebuie să recunoști că nu există un preț unic pentru toate ușile interioare de lemn, spre exemplu, deci nici ușile de sticlă nu fac excepție de la regulă.

Mai mult decât atât, indiferent de obiectul pe care îți cade privirea acum din cameră, cu siguranță că în magazinele tradiționale sau cele din mediul online, în funcție de producător și de caracteristicile produsului respectiv, prețurile de achiziție diferă uneori extrem de mult.

Vrei detalii? Le găsești pe xglas.eu!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole