Învață ceva nou online
Internetul este plin de meme-uri distractive și „găuri negre” pe rețelele sociale care par a ne aspira și, înainte de a ne da seama, ucid puținul timp pe care îl avem în fiecare zi. Și totuși, nu duce lipsă de conținut de învățare. Ne petrecem mare parte din timp cu nasul în ecrane, așa că am putea la fel de bine să stăpânim unele abilități sau să învățăm puțin despre ceva nou în timp ce ne aflăm online.
Atlas Obscura este un ghid care cataloghează cele mai minunate și mai obscure locuri din lume. Conține sfaturi de călătorie, articole și fapte ieșite din comun pentru cei care au o mare curiozitate despre lumea din jur. Poți afla oricând ceva despre locurile în care nu ai fost niciodată și îți poți găsi totodată inspirația pentru destinații în care vei ajunge într-o bună zi.
HowStuffWorks este un blog online care dezbate mii de subiecte, de la motoare, la ce înseamnă să fii un lăcătuș, totul venind la pachet cu videoclipuri și ilustrații, astfel încât vizitatorii să poată afla exact cum funcționează lucrurile.
Urmează cursuri online de fotografie, design grafic, meșteșuguri DIY, marketing, afaceri și antreprenoriat oricând, oriunde. CreativeLive transmite peste 1.500 de cursuri live predate de peste 650 de experți către un public internațional de peste 10 milioane, de la sediile sale din Seattle și San Francisco. Într-adevăr, nu este cel mai popular website pe teritoriul țării noastre, dar nu strică niciodată să îți îndrepți privirea spre ceva mai de nișă.
Dacă nu ai învățat să joci șah înainte de boom-ul internetului, atunci acum este momentul potrivit, pentru că poți face acest lucru online. Există școli care organizează cursuri pentru persoane de toate vârstele. La fel se întâmplă și cu celălalt sport al minții, pokerul. Cea mai bună școală include o gamă de instrumente interactive cu ajutorul cărora îți poți testa cunoștințele, oferă cursuri simple care acoperă toate elementele de bază ale Texas Hold’em și nu numai. Indiferent de abilitățile sau nivelul de cunoștințe, primești tot ceea ce ai nevoie pentru a fi bine pregătit.
Vizitează Ted Talks pentru videoclipuri pline de însemnătate, de la vorbitori experți în educație, afaceri, știință, tehnologie și creativitate, cu subtitrări în peste 100 de limbi. Află totul sau un pic mai mult decât știi deja despre energia solară, roboții AI, criza refugiaților și multe altele.
Cele mai citite articole
Găsește tutoriale minuțioase pentru tricotat, coacere, cusut, gătit, și multe altele pe Craftsy. Dacă accesezi platforma la momentul potrivit, poți găsi cursuri online gratuite despre cum să folosești o mașină de cusut și cum să perfecționezi o pizza la tine acasă, precum și modele gratuite, truse și instrumente disponibile pentru cumpărare.
Dacă îți place să gătești, dar ai nevoie de câteva îndrumări în bucătărie, dă un click pe Yummly. Are potențialul de a-ți personaliza experiența după propriile gusturi, asimilând ceea ce îți place, nevoile tale nutriționale și multe alte aspecte mărunte. De asemenea, împărtășește rețete populare și ușoare de sezon, pentru momentele în care îți dorești să condimentezi mesele.
Printr-un abonament prin e-mail la Highbrow vei primi în fiecare dimineață unul dintre cele 300.000 de cursuri care pot dura fie 10 zile, ori doar cinci minute. Cursurile recomandate includ, spre exemplu, elementele de bază ale Bitcoin, alimentația conștientă sau cum să călătorești pe termen lung/cu normă întreagă.
Coursera este unul dintre cele mai bune locuri pentru a găsi cursuri online gratuite în învățământul superior, pe aproape orice subiect. Cursurile sunt oferite de universități de top din SUA, ajutându-te să îți extinzi educația din confortul propriei case. Certificatele sunt disponibile doar contra cost. Ca alternativă, Iversity.org oferă cursuri de dezvoltare de la experți din toată Europa, de obicei pe teme foarte specifice.
Atunci când înveți ceva, există momente în care te concentrezi mai mult și momente în care îți lași mintea să rătăcească. Acest răstimp difuz este la fel de valoros ca intervalul în care reușești să îți menții atenția într-un anumit punct, deoarece astfel îi permiți creierului tău să se relaxeze. Prin urmare, nu uita să faci pauze, meditează, gândește-te la cu totul altceva decât informațiile pe care vrei să le asimilezi, după care revino la același proces cu forțe noi.