Haine de vanatoare: sfaturi pentru a face cea mai buna alegere

0
1400

Pe masura ce ai inceput sa cumperi haine de vanatoare, ai constatat ca totul vine intr-o versiune de camuflaj, de la vesta pana la lenjerie intima. Deci, care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti alegi hainele de vanatoare? 

Imbracaminte de vanatoare: foloseste sistemul multistraturi

Daca esti pasionat de vanatoare, stii ca mai multe straturi sunt esentiale pentru a rezista la frig in timpul activitatii fizice. Uita de haina uriasa de puf si inmulteste in schimb straturile. Te vei putea adapta mai usor la zilele de toamna cu temperaturi variate, precum si alternantelor de mers si asteptare care alcatuiesc vanatoarea.

Mizeaza mult pe o lenjerie intima tehnica. Respinge umiditatea, iti tine de cald si iti asigura confortul, cheia pentru a ramane concentrat minute lungi, chiar ore, cand vanatul ezita sa se arate.

Daca vanezi pe ascuns si petreci mult timp stand nemiscat, prefera salopeta in locul pantalonilor. Frigul adora sa se infiltreze prin spatele inferior atunci cand stai jos. Pentru o vanatoare fina in care combini mersul cu opririle spontane la sol, ti se vor potrivi mai bine niste pantaloni in talie cu intariri la genunchi.

Cele mai citite articole

Pentru extremitati, doua perechi sunt mai bune decat una. Adu-ti doua perechi de sosete si doua perechi de manusi: o pereche de manusi subtiri pentru a mentine dexteritatea si una mai groasa, ideal cu clapeta pentru degete. Aminteste-ti ca orice imbracaminte care atinge direct pielea trebuie sa aiba rolul de a elimina umezeala. 

Imbracaminte de vanatoare: modele de camuflaj de vizat

Sunt oferite tot felul de modele de camuflaj, fiecare mai „eficient” decat altul. Desi diferitele marci fac o multime de cercetari si teste pentru a gasi camuflajul optim in toate situatiile de vanatoare, sa stii ca, pentru a incepe, este deosebit de important sa gasesti culorile care seamana cel mai mult cu mediul tau. 

Unele sunt mai verzui, altele mai maronii, altele sunt albe pentru vanatoarea de iarna. Niciun motiv nu este infailibil; mai degraba, este capacitatea ta de a-l gasi pe cel care se potriveste cel mai bine mediului tau de vanatoare in functie de perioada anului care te va ajuta sa te camuflezi bine.

Toate straturile de imbracaminte trebuie sa fie impodobite cu un model de camuflaj? Nu neaparat. Mai intai trebuie sa te concentrezi pe cele care vor fi vizibile, adica haina ta si poate una dintre straturile de baza daca vremea se prognozeaza a fi mai blanda. 

Pentru a evita cheltuirea unei averi in primul sezon de vanatoare, colecteaza cateva piese pe care le folosesti deja pentru celelalte activitati, cum ar fi salopeta si jacheta de lana, atata timp cat sunt de culoare inchisa uni. Acelasi lucru este valabil si pentru cizme, manusi si caciula. 

Cele mai citite articole