Grecii au cheltuit un buget-record de 1,2 miliarde de euro, cel mai mare din istoria olimpica

0
2611

Toate fortele armate grecesti “sunt implicate, direct sau indirect” in asigurarea securitatii Jocurilor Olimpice (JO) de vara care incep peste zece zile in capitala Greciei, a anuntat general-locotenent Vassilis Iannopoulos, de la Statul Major grec, citat de AFP. In virtutea planului operational “Ifitos”, elaborat pentru a contribui la securitatea JO, “personalul fortelor armate implicat in securitate numara 53.363 persoane, din care 2.403 ofiteri si 50.960 de soldati”, a indicat Iannopoulos in cursul unei prezentari a contributiei armatei la JO.

Cele mai citite articole

Aproape 15.000 de militari trebuie sa asigure direct la Atena si in celelalte patru orase olimpice protectia instalatiilor si membrilor familiei olimpice, a precizat Iannopoulos. La randul sau, seful Statului Major grec, general Georges Antonakopoulos, a subliniat ca, avand in vedere “incidentele tragice de la 11 septembrie 2001 si inmultirea amenintarilor asimetrice, securitatea are astazi un rol primordial si cere implicarea fortelor armate”. “Este caracteristic faptul ca, in timp ce planificarea initiala prevedea mobilizarea a 7.000 de barbati si femei, astazi acest numar a sarit la 55.000 de persoane, fara a lua in calcul si contributia internationala”, a adaugat el.

Grecia a cheltuit peste 1,2 miliarde de euro pentru a asigura securitatea Jocurilor, acesta fiind cel mai mare buget din istoria olimpica. Aproape 55.000 de politisti, pompieri si garzi de coasta vor asigura de asemenea protectia JO

Cele mai citite articole