Gazduire VPS. Ce trebuie sa stii despre securitatea cibernetica?
Incidentele ce tin de securitatea cibernetica pot avea un impact negativ enorm asupra unei afaceri online. Cu toate acestea, un plan de gazduire VPS te poate ajuta sa minimizezi riscurile cauzate de un asemenea eveniment. Iata ce trebuie sa stii despre asta!
Care sunt cele mai comune amenintari?
In general, hackerii apeleaza la aceleasi tactici pentru a compromite securitatea site-urilor, indiferent de obiectivul pe care il au. O amenintare comuna este reprezentata de atacurile APT, care sunt generate pentru a fura informatii. Odata ce se obtine accesul, atacatorii asteapta momentul potrivit si raman pentru o perioada mare de timp neidentificati. O alta amenintare cunoscuta pe internet este activitatea de phishing.
Aceasta este caracterizata prin trimiterea de emailuri frauduloase, care se aseamana cu cele legitime. Scopul este cel de a capta diverse nume de utilizatori si parole din serverul de gazduire VPS, precum si informatii financiare.
Ce sunt atacurile DDoS?
Denumirea DDoS provine de la „Distribution Denial Of Service” si implica o retea mare de computere, menite sa perturbe operatiunile unui site web prin intermediul unui numar mare de cereri. Aceasta amenintare implica un volum imens de trafic fals, ce blocheaza vizitatorii reali sa-ti acceseze paginile si iti poate distruge complet reputatia.
Cele mai citite articole
Pe langa asta, suprasolicitarea resurselor afecteaza pozitia in ranking, deoarece Google elimina paginile ce nu sunt vizibile. Poti impiedica astfel de atacuri prin utilizarea unui CDN. Retelele de distributie ingreuneaza munca hackerilor, deoarece site-ul web ramane gazduit in mai multe zone. O alta optiune este utilizarea unui plan de gazduire VPS cu protectie DDoS inclusa. Aceasta opreste procesul de epuizare al latimii de banda, deoarece sunt separate intrarile false de cele reale.
Cum iti poti securiza afacerea?
In primul rand, este necesar sa pastrezi copii de rezerva ale datelor. Asa te asiguri de faptul ca poti restaura totul inapoi in orice moment si ca elimini link-urile suspicioase intr-un timp scurt. Poti efectua un backup manual in mod constant, insa cel mai bine ar fi sa apelezi la o firma de hosting care automatizeaza acest proces. Pe langa asta, trebuie sa instalezi si sa configurezi un firewall pe sistemul de operare. Un astfel de program blocheaza accesul persoanelor neautorizate in mod complet, analizand orice activitate care nu pare legitima.
Este necesar sa descarci si sa monitorizezi programul din panoul de control. Un alt tip de firewall utilizat des pe serverele de gazduire VPS este cel de tip software, care vine la pachet cu functii asemanatoare, fiind un echipament similar cu cele integrate in routere broadband. Dezavantajul sau consta in faptul ca poate fi greu de setat si necesita o serie de cunostinte specifice. Pe de alta parte, filtrarea traficului se realizeaza in mai multe moduri. Spre exemplu, se poate face asta prin intermediul protocolului TPS, precum si prin functia gateway.
Cat de importanta este securitatea cibernetica?
Mediul online prezinta riscuri la tot pasul. Atacurile cibernetice includ virusi, programe malware, atacuri de phishing si multe altele. Prin urmare, este necesar sa iei masuri de protectie din timp. Un plan de gazduire VPS de la un furnizor de calitate iti garanteaza o anumita cantitate de resurse dedicate. Prin urmare, nu mai le imparti cu ceilalti vecini si nu mai esti influentat de acestia.