Ferestre din PVC: avantaje si dezavantaje

0
1269

Exista trei tipuri de suporturi de incadrare pentru fereastra ta, si anume lemnul care ramane foarte clasic si pastreaza un farmec asumat, aluminiu care se dezvolta din ce in ce mai mult si tamplarie Salamander PVC care sfideaza orice concurenta, atat de mult din punctul sau de vedere, atat din punct de vedere al pretului, cat si caracteristicilor sale izolante (termice si acustice).

Tendinta actuala in ceea ce priveste ferestrele

PVC este cel mai solicitat material in proiectarea ferestrelor de astazi.

In primul rand, ferestrele din tamplarie Salamander PVC se amesteca cu orice decor. Au un sistem de deschideri ascunse care maresc luminozitatea si suprafata vitrarii cu aproape 15%.

Ferestrele din PVC garanteaza o izolare buna la un cost mai mic in comparatie cu aluminiul si chiar cu unele tipuri de lemn folosite.

De fapt, aluminiul ramane mai putin izolant, dar necesita o anumita intretinere, in timp ce ferestrele din PVC sunt usor de curatat.

Principalele avantaje ale ferestrelor din PVC

PVC este in prezent cel mai utilizat material (aproximativ 60% din cererile globale).

Cele mai citite articole

Principalele avantaje ale acestui material pentru ferestre sunt:

  • Costul sau: mai ieftin decat lemnul si aluminiul
  • Performanta sa izolatoare: acustica, termica si durabilitate.
  • Estetica sa: este posibil sa obtii o gama larga de culori cu PVC, ceva care sa satisfaca toate gusturile.
  • Intretinerea sa: nu se corodeaza niciodata si este foarte usor de intretinut cu o carpa umeda.
  • Etansarea sa perfecta: indiferent de conditiile meteorologice (vant, ploaie, grindina), ferestrele din PVC te protejeaza eficient.

Dezavantajele ferestrelor din PVC

Ferestrele din PVC prezinta, de asemenea, dezavantaje, la fel ca si ferestrele din lemn si aluminiu.

Din punct de vedere al performantei, PVC-ul nu este neaparat foarte potrivit pentru ferestrele mari, cum sunt ferestrele vitrate.

De asemenea, ar trebui sa fii atent la primele preturi oferite, deoarece calitatea nu este intotdeauna cea care trebuie.

In cele din urma, la nivel de standarde se vorbeste cel mai mult despre ferestrele din PVC: din motive estetice, unele administratii, le restrictioneaza utilizarea.

Intretinerea ferestrelor tale din PVC

Ferestrele din PVC sunt usor de curatat, iar intretinerea lor este destul de simpla. O fereastra din PVC nu va trebui tratata pentru boli ca o fereastra din lemn. Trebuie doar sa stergi cu un burete umed pentru a-ti curata fereastra din PVC. Pe de alta parte, fereastra din PVC poate suferi daune in unele dintre mecanismele sale: Prin urmare, va fi necesar sa mentii imbinarile si suportii de fixare ale ferestrelor din PVC. Daca exista o problema cu fereastra ta din tamplarie Salamander, cel mai bine este sa contactezi un geamgiu pentru a te asigura ca nu iti deteriorezi fereastra din PVC.

Cele mai citite articole