Echipamente pentru restaurante de succes

0
1378

Fiecare antreprenor care visează să administreze un restaurant își imaginează unitatea sa HoReCa în funcțiune la turație maximă și plină de clienți, dar mulți ignoră să planifice detaliat ce echipamente îi sunt cu adevărat necesare pentru a-și clădi un business de succes.

Dotările HoReCa bine alese, unul din secretele ce te conduc la un business de succes

Ar trebui să țină cont de faptul că este recomandabil să posede niște dotări de bază pentru ca o afacere de acest gen să demareze frumos în calea ei spre profitul scontat. Pentru un restaurant mic, spre exemplu, echipa necesară este compusă cel puțin dintr-un bucătar experimentat, un ucenic, un chelner și cineva care se ocupă de partea administrativă a localului respectiv. Dar indiferent de personalul angajat, de câtă pasiune ar pune ei în activitatea pe care o desfășoară, nu vor putea realiza nimic dacă nu au și dotările necesare. Iar aici le poate sări în ajutor TC Romania Crown Cool, un furnizor de echipamente frigorifice și gastronomice cu notorietate în țara noastră.

Unele echipamente chiar sunt esențiale pentru înființarea unui restaurant, fie el foarte mic sau de dimensiuni mai generoase. 

Prin urmare, asigură-te că îți echipezi bucătăria chiar și cu blaturi din oțel inoxidabil, deoarece acestea sunt mai rezistente, spațioase și igienice, mai ușor de curățat și previn proliferarea bacteriilor.

În plus față de blaturile de calitate superioară, pariază pe echipamente frigorifice bune de la TC Romania Crown Cool, pentru că vei arăta astfel că te preocupi de bună conservare la rece a diverselor materii prime alimentare care vor fi pregătite de echipa ce lucrează în restaurantul tău.

Există trei tipuri de depozitare a produselor alimentare într-un restaurant, în funcție de criteriul temperatură:

 • congelare: produsele sunt depozitate la 0 grade Celsius sau la temperaturi negative ce pot depăși în unele cazuri și minus 18 – 24 grade Celsius;
 • refrigerare: produsele sunt depozitate la temperaturi joase pozitive de la 0 la +5 grade Celsius.
 • stocuri uscate: produsele sunt depozitate la temperatura mediului ambiant. Acestea au nevoie însă să fie ventilate la intervale regulate și să nu fie ținute totuși la temperaturi mult prea ridicate, intervalul optim de păstrare fiind cuprins între +25 și +30 grade Celsius.

De pe lista cu dotări nu ar trebui să lipsească, în funcție și de particularitățile restaurantului:

 • un cuptor profesional;
 • echipamente frigorifice potrivite pentru specificul și mărimea localului în cauză (lăzi congelatoare, dulapuri și vitrine reci, eventual o cameră frigorifică);
 • unelte moderne de procesare alimente (mixere profesionale, storcătoare etc.);
 • utilaje de gătit la cald (friteuze, grill-uri, plite, chiar marmite pentru bucătăriile cantinelor mari);
 • ustensile uzuale de bucătărie (vase de diverse capacități și forme, tacâmuri);
 • o mașină de spălat vase performantă;
 • o mașină de produs cuburi de gheață;
 • dulapuri și rafturi de perete pentru depozitare realizate din oțel inoxidabil;
 • un sistem de ventilație eficient;
 • cântare electronice;
 • blaturi și mese de lucru rezistente la o exploatare intensivă etc.

Dacă restaurantul tău este/va fi specializat în anumite tipuri de alimente, asigură-te că ai echipamentul necesar pentru a pregăti corect acele mâncăruri din meniu.

Această evaluare completă este extrem de necesară, deoarece fiecare operațiune dintre cele enumerate are nevoie de resurse diferite. De exemplu, pentru grătar și autoservire, pe lângă cuptorul profesional, echipamentele tip grill, articolele frigorifice și mobilierul adecvat, recipientele și cărucioarele pentru distribuirea alimentelor vor fi esențiale. Pentru cantinele mari, unde producția de alimente gătite este impresionantă, se recomandă de către specialiști chiar utilizarea unei tigăi basculante cu o capacitate generoasă.

În concluzie, înainte de a cumpăra efectiv echipamentele potrivite pentru restaurantul tău, este foarte important să evaluezi tipul de serviciu care va fi oferit acolo, dacă operațiunile importante vor fi livrarea la domiciliu, la sală sau în sistem dual (în local și pe baze de comenzi ce fi duse la clienți, estimarea cererii și elementele meniului de bază). 

Intră pe site-ul tcromania.com și alege de acolo tot ce îți trebuie pentru ca restaurantul tău să fie unul de succes!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole