Detectarea dispozitivelor spion instalate in casa ta – Trucuri si sfaturi practice de la specialisti

0
1367

Dezvoltarea tehnologiei permite inclusiv intruziunea in spatii private cu ajutorul dispozitivelor de spionaj. Poti ascunde in cele mai inedite locuri, microfoane si camere spy pentru a supraveghea persoanele fara sa dai nimic de banuit.

Iata cateva sfaturi simple care sa te ajute sa depistezi aparate de spionaj montate in casa sau biroul tau si nu numai. Insa, nu subestima capacitatea detectoarelor pentru camere si microfoane care ofera precizie de 100%.

Examineaza spatiul in amanunt

Dispozitivele de spionaj de cele mai multe ori sunt de dimensiuni foarte mici tocmai pentru a permite camuflarea in orice obiect din casa. Marimea redusa a acestora nu ingreuneaza furnizarea unor imagini de cea mai buna calitate. Care sunt cele mai comune locuri in care poti ascunde o camera de spionaj? Lista poate incepe cu stilouri pentru camere de spionaj, ceasuri pentru camere de spionaj, chei, suporturi de haine, detectoare de fum, brichete si poate continua la infinit.

Cele mai citite articole

Pentru a detecta un astfel de dispozitiv in casa ta va fi nevoie sa iti ascuti atentia, sa arunci o privire in cele mai ascunse locuri si sa analizezi cele mai mici obiecte. In schimb, detectoarele de camere iti ofera rezultate rapide si sigure.

Zgomotele pot fi semne importante 

Camerele furnizeaza imagini si zgomote din spatiul respectiv in cel mai discret si silentios mod posibil, insa majoritatea modelelor emit anumite sunete in timpul inregistrarii video. Pentru a descoperi dispozitivele spy dupa zgomote, asigura-te ca e liniste deplina (de preferat noaptea) si nici aglomeratia si traficul din exterior nu o poate perturba. Astfel, cauta zgomote care ar putea sa tradeze prezenta unui dispozitiv spy.

Analizeaza dispozitivele conectate la curent

Statisticile arata ca cele mai multe aparate de supraveghere sunt montate in obiecte electrice. De regula, detectoarele (fum, gaz, etc.) sunt cele mai utilizate pentru a ascunde aparatele spy, mai ales ca acestea sunt rar folosite si doar in cazuri urgente, deci sunt sanse mici de a fi detectate dispozitivele de supraveghere. Nu ar strica o mica analiza a detectoarelor din casa. Desigur, detectoarele de fum nu sunt singurele “carcase” care adapostesc un microfon sau o mini camera. Aici pot intra si diverse alte obiecte precum: prelungitoare spion, alarma pentru usa spion, router wireless spion, etc.

Obiectele decorative

Pe locul doi dupa aparatele electrice sunt obiectele decorative ca spatiu propice de amplasare a microfoanelor sau a mini camerelor de spionaj. Tablourile, vazele, jucariile, bibelourile sunt modalitati discrete prin care cineva poate fi la curent cu activitatea ta zilnica fara sa iti dai seama. De asemenea, daca suspectezi ca un obiect anume nu ar avea ce sa caute in spatiul respectiv (de exemplu, un breloc spion sub patul din dormitor sau un odorizant de camera in baie) te sfatuim sa ii acorzi atentie in amanunt.

Cele mai citite articole