Despre alegerea unei centrale pe lemne – ce trebuie să știi

0
1972

Cea mai viabilă opțiune de încălzire a unei locuințe situate într-o zonă în care nu există posibilitatea racordării la o rețea de gaze naturale este reprezentată fără dar sau poate de folosirea unei centrale pe lemne. Sunt foarte populare în mod special în mediul rural, acolo unde cele mai multe dintre locuințe sunt încălzite cu ajutorul combustibilului solid.

Lemnul de foc este o alegere foarte populară, iar motivele sunt mai mult decât justificate. Nu este deloc dificil să găsim un furnizor de lemn de foc de calitate și totodată cu un grad de umiditate redus. Mai mult decât atât, vorbim despre un tip de combustibil care crește din belșug în România și care poate fi exploatat în mod constant atâta timp cât se replantează în locul în care se fac tăieri, pentru a menține un echilibru corect.

Astfel, atunci când îți construiești o casă într-un mediu lipsit de o rețea de gaze, este de la sine înțeles faptul că vei avea nevoie de o centrala pe lemne cât mai calitativă. Iar asta deoarece faci o investiție de care îți propui să te bucuri cât mai mult, ceea ce nu este întocmai simplu.

De aceea, în acest articol ne-am decis să îți prezentăm câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți cumperi o centrală pe lemne. Iar dacă le vei respecta, cu siguranță alegerea făcută nu te va dezamăgi.

Iată care sunt acestea:

Stabilește bugetul

Înainte de toate ar trebui să te gândești la un buget pe care ești dispus să îl aloci pentru achiziția unei centrale pe lemne. Totuși, amintește-ți că vorbim despre o investiție pe care o faci la câteva zeci de ani, așa că nu ar trebui să te limitezi prea mult.

Iar dacă nu îți permiți, totuși, o centrală pe lemne de cea mai bună calitate, dat fiind și prețul pe măsura calității, atunci ar trebui să ai în vedere și posibilitatea achiziționării unei centrale în rate.

Cele mai citite articole

Stabilirea bugetului te va ajuta să găsești mult mai ușor o centrală care corespunde nevoilor tale.

Alege o centrală prietenoasă cu portofelul tău

Odată stabilit bugetul, vei căuta pe internet și în magazinele obișnuite mai multe modele de centrale. Vei găsi multe modele, iar cel mai important este să o alegi pe aceea care nu te va usca de bani. Caută o centrală cu autonomie generoasă și totodată cu un consum de combustibil cât mai mic. Astfel, nu va trebui să scoți prea mulți bani din portofel pentru a plăti confortul termic și totodată te vei bucura de mai mult timp liber.

Recomandarea noastră este să alegi o centrală pe lemne cu o autonomie de cel puțin 24 de ore. Astfel va fi suficientă o singură alimentare pe zi iar mai apoi nu vei mai fi nevoit să vizitezi camera centralei.

Durata de viață a centralei

Alegând să cumperi o centrală de calitate, este de la sine înțeles faptul că te vei bucura totodată și de o centrală rezistentă. Totuși, asta nu înseamnă că este suficient să alegi o centrală scumpă și să nu mai verifici detaliile care țin de durabilitatea centralei.

Mai exact, ar trebui să te asiguri că materialele folosite pentru realizarea centralei pe lemne pe care o achiziționezi sunt cât mai groase și mai calitative. De asemenea, nu ezita să ceri detalii producătorului în legătură cu rezistența centralei dorite.

Întreținere

Iar în final ar mai trebui să te asiguri și de faptul că modelul ales este cât mai ușor de întreținut. Chiar dacă orice model de centrală pe lemne are nevoie de întreținere în mod frecvent, unele se curăță mai ușor decât altele.

Astfel, scopul tău este acela de a alege o centrală a cărei întreținere nu necesită prea mult timp și totodată nici prea mult efort.

Acestea fiind spuse, sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat să-ți găsești centrala perfectă. Totuși, dacă vrei să mergi la sigur, te poți orienta către o centrală marca Liepsnele, deoarece îndeplinește toate aceste condiții.

Cele mai citite articole