De ce sa iti duci copilul la stomatologie pentru copii?

0
1317

De ce sa iti duci copilul la stomatologie pentru copii?

Teama de stomatolog este o foarte mare problema in randul copiilor si poate influenta comportamentul acestora pe viitor, atunci cand vor creste si vor fi nevoiti sa mearga la dentist mai des. Uneori, din cauza traumelor din copilarie, adultii refuza cu desavarsire vizitele la medicul stomatolog. De aceea, este recomandat ca parintii sa apeleze la stomatologie copii in momentul in care trebuie sa trateze problemele dentare ale micutilor lor.

Importanta vizitelor la stomatolog cu copilul

Ingrijirea sanatatii dentare a celor mici este dorinta fiecarui parinte. Acesta este si motivul pentru care un medic stomatolog este un personaj important in viata celor mici. Cu toate acestea, de foarte multe ori, vizitele la stomatolog sunt asociate cu sentimentele de frica si de neincredere, mai ales din partea copiilor. 

In foarte multe cazuri, sentimentele acestea sunt generate de un contact initial gresit cu lumea medicala sau de povestile traumatizante pe care le spun cei din jur. Indiferent de motiv, sunt mai multe metode prin care perceptia celor mici poate fi schimbata.

Cele mai frecvente motive pentru care cei mici au nevoie de stomatolog

Cele mai citite articole

Cariile dentare sunt unul dintre principalele motive pentru care copiii ar putea avea nevoie de stomatolog. Si dintii de lapte se cariaza si uneori, dintii permanenti incep si ei sa se strice atunci cand igiena este deficitara. Ori de cate ori apar astfel de probleme, primul si cel mai important pas este acela de a vizita un medic stomatolog pentru copii, care sa stie clar cum sa abordeze interactiunea cu cei mici.

Complicatiile determinate de cariile dentare sunt de asemenea motive solide pentru care parintii ar trebui sa viziteze alaturi de copil cabinetul stomatologic. O carie netratata la timp poate determina pulpita, parodontite, abcese si dureri de dinti, care pot face ca cel mic sa fie agitat. 

Gingivitele sunt de asemenea probleme comune pentru care copiii ajung la stomatolog. Acestea sunt dureroase si genereaza copilului o stare de agitatie permanenta care il poate face pe cel mic sa fie anxios, sa planga mult si sa fie greu de calmat.

Cele mai citite articole