De ce ar trebui sa alegem cuptoarele cu convectie?

0
1624

Spre deosebire de cuptoarele conventionale, cuptoarele cu convectie folosesc ventilatoare special concepute pentru a distribui aerul in tot interiorul cuptorului! Acest lucru nu numai ca reduce foarte mult timpul de gatit, dar va permite, de asemenea, sa gatiti la temperaturi reduse, ceea ce va va economisi multi bani la factura de energie electrica!

Pentru a gati corespunzator mancarea cu ajutorul unor cuptoare cu convectie, este esential ca aerul sa circule liber in interiorul sau! Pentru a gati, mancarea dvs. va fi asezata pe o tigaie care la randul ei, va fi pusa pe unul dintre rafturile cuptorului!

Majoritatea modelelor de cuptoare cu convectie va vor mentine automat mancarea calda dupa ce aceasta este gatita!

Cele mai citite articole

In afara de dimensiune si forma, controlul cuptoarelor cu convectie este un alt factor important la care trebuie sa va ganditi inainte de a cumpara unul! Cele mai populare modele sunt echipate cu o mare varietate de presetari pentru timpul de gatit, temperatura si chiar viteza ventilatorului! Cu toate acestea, unii bucatari prefera sa detina controlul complet asupra echipamentelor lor, asa ca pot dori modele mai complicate, cu mai putine presetari, iar controalele si ajustarile sa fie complet manuale! Modelele cu doua viteze sunt o optiune buna atat pentru bucatarii experimentati cat si pentru cei incepatori! Daca doriti sa aveti un cuptor cu convectie acasa, exista modele la dimensiuni reduse care au fost concepute pentru a se potrivi cu usurinta in bucataria de acasa!

Asa cum am spus anterior, fluxul de aer din interiorul cuptorului este esential pentru coacerea perfecta, motiv pentru care majoritatea cuptoarelor cu convectie vin cu comenzi de inalta tehnologie, care pot fi programate cu usurinta in functie de preferinte! De asemenea, sunt dotate cu senzori electronici de ultima generatie, care vor monitoriza temperatura cuptorului si vor face usoare ajustari la timpii de gatit, in cazul in care exista fluctuatii!

Inainte de a cumpara un cuptor cu convectie, trebuie sa luati in considerare usile! Cuptoarele echipate complet vin de obicei cu usi duble care se deschid in acelasi timp. Exista cateva modele care prezinta o singura usa, cum este cea cazul cuptoarelor conventionale!

Cuptoarele de convectie sunt cu siguranta foarte utile, deoarece te vor ajuta sa economisesti timp si bani atunci cand gatesti! Gasirea modelului potrivit pentru dvs. poate fi putin complicata, alegeti cu grija!

Cele mai citite articole