Cum se dotează mașina corespunzător pentru sezonul rece?

0
1117

Cum se dotează mașina corespunzător pentru sezonul rece?

Nu mai este o noutate faptul că anotimpul rece își face simțită prezența, astfel putând să îngreuneze condițiile de pe carosabil și să dea bătăi de cap șoferilor.Fiecare sezon are particularitățile sale și influențează în mod direct șofatul. Siguranța noastră, cât și a celorlalți participanți la trafic este pe primul loc atunci când circulăm pe drumurile publice. Având în vedere faptul că există riscul de a întâmpina pe drum diferite forme de vreme nefavorabilă, cum ar fi ploi abundente, furtuni de zăpadă sau strat de polei, trebuie să ne dotăm mașinile corespunzător.

De ce este important să ne pregătim mașina în funcție de anotimp?

De asemenea, este important să ținem cont de confortul din interiorul mașinii atunci când suntem ore în șir la volan, deoarece ne ușurează șofatul și reduce timpul de acumulare a oboselii.

Cum realizăm o pregătire adecvată?

Cu toate că trebuie să asigurăm o bună comportare a autovehiculului pe tot parcursul anului, trebuie să acordăm o atenție deosebită anumitor componente și accesorii ale mașinii care sunt mai des utilizate în sezonul rece.

Ce trebuie de verificat la mașină?

–        Bateria: expunerea la temperaturi scăzute afectează acumulatorul mașinii, astfel că trebuie să ne asigurăm că acesta este capabilă să treacă peste lunile de iarnă.–        Farurile și stopurile: având în vedere faptul că se întunecă mai repede și există risc de vizibilitate redusă prin ceață sau viscol, este necesară o verificare a întregului sistem de iluminare a vehiculului.–        Cauciucurile: diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de vară sunt date de designul diferit al benzii de rulare și de tipul de cauciuc din care anvelopa este confecționată, astfel încât vehiculul să ruleze în condiții de siguranță la temperaturi sub 7°C.–        Antigelul: este un lichid special folosit pentru sistemul de răcire și împiedică înghețarea lichidului de răcire, oferindu-i posibilitatea de comportare adecvată de până la -40°C.

Care sunt accesoriile necesare într-o mașină pe timpul iernii?

–        Preșurile din interior: este necesar să fie schimbate odată cu venirea anotimpului rece, pentru a proteja mocheta interioară. Găsești la Autogedal.ro seturi de covorașe și preșuri pentru mașina ta confecționate din cauciuc, un material rezistent la surplusurile care se pot depozita în talpa pantofului, cum ar fi noroiul, sarea sau zăpada.–        Lichidul de parbriz: murdăria împroșcată de pe asfalt sau de pe anvelopele vehiculului care se află în fața noastră creează un disconfort ridicat, astfel lichidul de parbriz este necesar să fie în permanență în recipient.–        Lanțurile antiderapante: sunt un accesoriu indispensabil iarna, deoarece au rolul de a spori aderența pe gheață, zăpadă, iar frânarea se face la o distanță mai scurtă. Acestea se pot achiziționa în funcție de tipul de pneu care se află pe mașină.–        Racletele pentru parbriz și lopețile de zăpadă: sunt ustensile de mare ajutor atunci când găsim mașina înzăpezită și cu geamurile înghețate.
Pe lângă cele menționate mai sus, dacă urmează să fie făcute drumuri lungi, este indicat să existe în mașină o canistră cu combustibil, o pătură groasă și rezerve cu mâncare, deoarece pot apărea pe drum momente când trebuie să facem un popas din cauza condițiilor de vreme dificile.Pregătirea mașinii cu accesoriile necesare va avea efecte benefice asupra șofatului, sporind gradul de siguranță și confort.Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole