Cum se conectează camera de supraveghere la calculator

0
226

În cazul în care ai în casă un sistem de supraveghere video IP si nu vrei să achiziționezi un NVR este posibil să ai probleme cu conectarea camerelor la calculatorul personal, dacă nu folosești un router sau internetul. Asta nu înseamnă că ești o persoană mai puțin tehnică, dar este posibil să nu ai suficient de multă experiență cu aceste dispozitive. De aceea, îți explicăm în continuare cum poți vedea imaginile pe calculatorul personal. Este ideal să poți face asta pentru a putea monitoriza și înregistra imaginile non-stop. Indiferent dacă ai sau nu internet, poți să conectezi camerele de supraveghere la calculatorul personal, urmând sfaturile de mai jos. 

Cumpără un calculator la care să conectezi camerele

Pentru început va trebui să ai un calculator pe care să rulezi imaginile și care să aibă suficient spațiu de stocare. Spre exemplu, dacă nu vrei să investești foarte mult, poți opta pentru calculatoare refurbished, care au un preț avantajos, chiar și pentru cele mai performante modele. În felul acesta, vei avea dispozitivul necesar la care să conectezi camerele. Nu alege să conectezi camerele la calculatoare vechi pentru că este foarte posibil ca acestea să nu poată face față.

Cum se conectează camerele la calculator

După ce ai cumpărat calculatorul și l-ai instalat în casă, poți aplica următoarea metodă pentru a conecta un sistem de supraveghere la calculator.

Cele mai citite articole

Primul pas este să alimentezi camera de supraveghere. Va trebui să folosești în acest sens cablul de alimentare pentru a conecta camera la rețeaua de curent leectric. În mod normal, în momentul în care cumperi o cameră IP Wireless, va trebui să achizițioenzi și un alimentator, însă atunci când achiziționezi camere de supraveghere din magazinele de încredere, primești de obicei și cablul pentru alimentare. 

Ulterior, va trebui să folosești cablul de rețea pentru a-l conecta la cameră. Celălalt capăt al cablului de rețea se va conecta la calculator. Va trebui să scanezi și să determini care este adresa IP pe care o are camera de supraveghere. Acum, camera este conectată la calculator, însă tot nu vei putea vedea imaginile. 

Va fi necesar să scanezi pentru a afla adresa IP a camerei. Fiecare dispozitiv are o adresa IP proprie și unică, pe care o primește în momentul în care iese din fabrică. Nu ai niciun motiv de îngrijorare. O vei găsi repede deoarece scanarea se va face în mod automat și se va vedea o adresă IP implicită imediat după ce au fost scanate toate dispozitivele care sunt conectate la aceeași rețea LAN locală. 

Acum, este important să schimbi adresa IP a computerului pe care îl folosești, utilizând aceeași clasă de rețea pe care o are și camera de supraveghere. După ce faci asta, ai un sistem de supraveghere video funcțional, pe care vei începe să vezi imagini.

Cum schimbi adresa IP? Este foarte simplu. Va trebui să apeși pe comanda rapida a tastaturii +R pentru a vedea caseta de RUN. Aici, va trebui să scrii ncpa.cpl pentru a deschide ferestra care se numește Conexiuni de rețea. Da Click dreapta pe adaptorul de rețea al calculatorului utilizat și selectează meniul Proprietăți. Selectează o versiune de protocol de internet al calculatorului și dă din nou click pe Proprietăți. Acum, poți selecta Utilizați următoarea adresă IP și poți schimba cu ușurință IP-ul. 

După ce ai făcut toate acestea, camerele se vor conecta singure direct și vor transmite imaginile pe calculator, pentru că sunt acum incluse în aceeași rețea LAN. Ai un sistem de supraveghere funcțional și va fi ușor să monitorizezi în permanență ce se întâmplă afară sau să stochezi imaginile obținute pentru cazul în care ai putea avea nevoie de ele.

Cele mai citite articole