Cum scapi de șoarecii din gospodărie: metode eficiente

0
138

Cum scapi de șoarecii din gospodărie: metode eficiente

Dacă ai depistat urme de șoareci, mai mult, aceștia au devenit coșmarul gospodăriei tale, înseamnă că vrei să afli metodele prin care poți scăpa de ei. Cel mai probabil te-ai îngrijorat peste măsură, însă acești musafiri nepoftiți vor rămâne doar o amintire neplăcută dacă acționezi cu instrumentele potrivite împotriva lor. Din acest articol vei afla toate sfaturile de care ai nevoie.

Capcane și otrăvuri

Există capcane și otravă pentru rozătoare, iar pentru eficiența lor este important să fie folosite corect. Capcanele ar trebui instalate în zonele frecventate de șoareci și verificate regulat. În ceea ce privește otrăvurile, este necesar să fie plasate în locuri sigure, unde să nu aibă acces copiii sau animalele de companie. 

Așadar, capcanele și otrăvurile sunt eficiente pentru a elimina șoarecii, însă prezintă anumite riscuri. Otrăvurile pot fi periculoase pentru oameni și animalele de companie dacă sunt ingerate. De asemenea, capcanele tradiționale cu arc pot cauza răniri dacă nu sunt manevrate corect. Ia în considerare achiziția unor capcane cu lipici. Indiferent de produs, urmează instrucțiunile producătorului cu atenție și asigură-te că nu este accesibil pentru copii și animalele de companie.

Pentru a maximiza succesul capcanelor și otrăvurilor, există mai multe strategii disponibile, ca de exemplu rotirea tipurilor de capcane folosite. În felul acesta, previi ca șoarecii să se obișnuiască cu un anumit model de capcană. De asemenea, folosirea unei momeli atractive pentru șoareci poate crește eficiența capcanelor.

Momeală pentru șoareci

Șoarecii sunt atrași în mod obișnuit de semințe, cereale, nuci și alte alimente bogate în grăsimi și proteine. Găsești momeală specială pentru șoareci în magazine. 

Așadar, dacă te gândești să folosești momeală pentru șoareci trebuie să identifici locurile frecventate de aceste rozătoare nedorite. Pune momeala în apropierea locurilor unde ai observat șoarecii sau în preajma găurilor de intrare în casă. Momeala se recomandă a fi prezentă în zone în care șoarecii se simt în siguranță, cum ar fi de-a lungul peretelui sau în spatele obiectelor. Șoarecii preferă să meargă pe lângă pereți. 

Cele mai citite articole

Utilizează cantități mici de momeală pentru a evita să hrănești șoarecii fără a-i captura. Totodată, înlocuiește momeala veche cu una proaspătă la intervale regulate, mai ales dacă observi că aceasta a fost consumată.

Dispozitive cu ultrasunete

Aparatele cu ultrasunete sunt dispozitive electronice concepute pentru a emite sunete la o frecvență mai înaltă decât cea perceptibilă de urechea umană, dar care sunt auzite de șoareci. Aceste sunete neplăcute pentru rozătoare le vor face să părăsească zona (nu le omoară). Deci, reține că sunetele emise de dispozitiv nu sunt auzite de oameni și nici de animalele de companie, câini, pisici, păsări etc.

Plasează dispozitivele cu ultrasunete în zonele în care observi activitatea șoarecilor sau în locuri strategice precum magazia, hambarul, garajul, șopronul s.a. În cazul în care ai mai multe camere sau spații de depozitare susceptibile, vei avea nevoie de mai multe dispozitive cu ultrasunete.

Urmează instrucțiunile producătorului cu privire la amplasarea și utilizarea dispozitivului. Trebuie să știi că eficiența acestor aparate poate fi influențată de mobilier, obiecte, materiale textile sau alte obstacole care ar putea bloca undele ultrasonice.

Menținerea curățeniei este un aspect cheie pentru ca rozătoarele să nu mai apară. Șoarecii sunt atrași de resturile de mâncare și deșeuri, așadar este esențial să menții o igienă riguroasă a bucătăriei sau a spațiilor de depozitare. Gunoiul trebuie aruncat într-un recipient închis ermetic și eliminat din gospodărie în mod regulat. Ține cont de metodele prezentate în acest articol ca să scapi de șoareci, iar pentru a spori eficacitatea, folosește-le în mod combinat.

Cele mai citite articole