Cum sa detectezi camerele ascunse si microfoanele?

0
1558

Microfoanele si camerele pot fi ascunse in tot felul de locuri nebanuite pentru a spiona persoane. Este ilegal in majoritatea locurilor ca cineva sa te inregistreze fara o notificare adecvata, dar asta nu inseamna intotdeauna ca nu esti inregistrat. Daca simti ca esti inregistrat, efectueaza o cautare fizica aprofundata si foloseste detectoare microfoane si camere ascunse.

Efectuarea unei cautari fizice

Asculta un zgomot linistit sau un zgomot de click pentru a detecta un dispozitiv de inregistrare. Camerele ascunse sunt concepute pentru a fi cat mai discrete posibil, dar multe vor emite inca un sunet usor atunci cand lucreaza. Cand zona de supraveghere suspectata este cat se poate de linistita, mergi incet pentru a asculta orice zgomote usoare care ar putea proveni dintr-o camera ascunsa. 

Incearca sa cauti in camera noaptea tarziu pentru a reduce sunetul ambiental din camera. Exista o multime de dispozitive mecanice si electrice diferite care pot face zgomote silentioase. Combina aceasta metoda cu alte modalitati de identificare a camerelor ascunse si a microfoanelor pentru a face diferenta intre elementele rau intentionate si obisnuite.

Detecteaza camerele si microfoanele ascunse 

Investigheaza-ti detectoarele de fum si alte componente electronice. Dispozitivele de supraveghere pot fi ascunse in alte dispozitive care necesita energie electrica, cum ar fi detectoarele de fum. Ia detectorul de fum de jos din tavan si cauta un microfon sau o camera in interior. Verifica difuzoarele, lampile si alte elemente electronice pentru a detecta semne de manipulare care ar putea indica ca cineva a adaugat un microfon.

Detectoarele de fum sunt un loc perfect pentru ascunderea microfoanelor, deoarece au putere incorporata si sunt centralizate in mod normal intr-o camera.

Microfoanele sau camerele ascunse in interiorul detectoarelor de fum sau alte elemente electronice vor fi de obicei usor vizibile. Cauta orice nu pare atasat la restul dispozitivului sau orice care pare un microfon sau o camera.

Cauta in decoratiuni care par ciudate sau deplasate

Unul dintre cele mai frecvente moduri de a ascunde un microfon sau o camera intr-o camera este ascunzandu-l in ceva discret, cum ar fi un ursulet de plus sau o vaza de flori. Uita-te in jurul camerei pentru orice decoratiuni care par sa nu se potriveasca cu restul spatiului sau care sunt inclinate in moduri deosebite. 

Obiectivul va trebui aproape intotdeauna sa fie complet vizibil pentru ca acea camera sa functioneze. Verifica decoratiunile suspecte pentru suprafete sticloase sau lentile vizibile care ar putea indica o camera ascunsa.

Cele mai eficiente camere vor fi pozitionate astfel incat sa poata vedea cat mai mult din camera. Microfoanele ascunse vor functiona cel mai bine atunci cand se afla in centrul unei camere, astfel incat sa poata auzi totul in mod egal. Cauta decoratiuni pozitionate pe o masa in mijlocul camerei tale  pentru a gasi microfoane ascunse.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole