Cum sa aranjezi un brad de Crăciun?

0
1558
brad de Craciun din magazinul BraziCraciun.net

Craciunul este o perioada de sarbatoare foarte asteptata si simbolurile sale principale, pomul de Craciun, este decorat de traditie cu globuri si lumini. Dar ele nu sunt singurele elemente care trebuie decorate: tot mai mult alegeti sa incalziti casele cu atmosfera de Craciun prin aplicarea ghirlandelor electrice, a lanturilor si a tuburilor luminoase la ferestre, balcoane si copaci din gradina. O idee atat de mare si mica si care pune bucurie, dar aceasta trebuie proiectata ca urmare a unor cerinte de securitate. In acest articol va oferim toate informatiile de care aveti nevoie pentru a decora un brad de Craciun intr-un mod deosebit.

Lumini colorate pe brad de Craciun: Alegerea copacului este importanta

Pomul de Craciun are o importanta simbolica si este locul in care plasam cadouri pentru oamenii pe care ii iubim. Pentru siguranta perioadei de Craciun este esential ca pana chiar si achizitionarea bradului sa fie gandita bine, deoarece materialul din care se face poate fi mai mult sau mai putin periculos atunci cand vine in contact cu caldura luminilor sau cu circuitele electrice .

Brad de Craciun artificial

Pomii artificiali au ajuns acum incredibil de populari si multi ii aleg pentru caracterul practic. Cu toate acestea, este important sa se verifice daca acestia sunt „ignifugi”. Multi sunt marcati ca „produs inflamabil” si, bineinteles nu recomand achizitia, cu exceptia cazului in care renuntati la lumini.

Unde si cum sa plasati decoratiuni pe un brad artificial de Craciun

Indiferent daca ati ales un brad de Craciun din magazinul BraziCraciun.net, fie viu sau artificial, amintiti-va ca, pentru siguranta familiei, pozitia este fundamentala. Iata un punct important de retinut:

Brazii si decoratiunile trebuie sa fie plasate departe de flacari, cum ar fi lumanari sau semineu si materiale care pot lua usor foc: corturi, fete de masa, canapele, fotolii. Cand un incendiu este dezlantuit, posibilitatea de a propaga alte elemente din jur determina severitatea si capacitatea de a da daune. Daca flacara ramane izolata, odata ce materialul de combustibil este epuizat, in general tind sa iasa.

Acordati atentie pozitiei si traseului cablurilor electrice care conecteaza decoratiunile curentului: nu trebuie sa impiedice trecerea. Nu uitati sa verificati daca cablurile sunt intacte si bine izolate, apoi alegeti locul pentru a plasa decorarea, cat mai aproape de prize: in acest fel vor exista mai putine fire electrice in jurul casei.

Cele mai citite articole

Cand pozitionezi luminile de acasa nu supraincarca prizele cu dispozitive multiple si nu le ascunde in spatele perdelelor, hartiei sau cadourilor, deoarece o scanteie mica este suficienta pentru a se concentra asupra obiectelor inconjuratoare.

Asigurati-va ca luminile sunt echipate cu un transformator, care va impiedica supraincalzirea periculoasa a luminilor si, eventual, sa aleaga lumini de joasa tensiune (cum ar fi LED-urile). Daca aveti un animal de companie la domiciliu sau exista copii, trebuie sa va asigurati ca prizele si firele sunt absolut inaccesibile si ascunse la vederea lor.

Asigurati-va ca dezactivati decoratiile luminoase atunci cand nu sunteti acasa, cand mergeti la culcare sau cand credeti ca nu exista o supraveghere corecta. Este normal ca in sarbatorile de Craciun prin traditie, sa lasati luminile aprinse pe tot parcursul perioadei, dar este un comportament potential riscant, la care este posibil sa renunti.

Daca intr-adevar nu o puteti face, incercati sa va luati cu cronometrul, care opreste automat luminile in orele de mijloc ale noptii si in orele in care cu siguranta nu sunteti acasa, in acest fel puteti reduce riscul. De asemenea, aveti grija la daunatorii ascunsi in brazii de craciun.

Utilizati cu atentie luminile

Luminile fixe sau intermitente care sunt prezente la domiciliu sau in afara casei trebuie sa respecte anumite caracteristici pentru siguranta ta si cea a familiei. Luminile de Craciun din anii precedenti sunt bune de utilizat atata timp cat nu sunt defectiuni (fara becuri arse), cablurile nu sunt ruinate sau, mai rau, descoperite, iar prizele de alimentare sunt toate in lucru. Daca trebuie sa le cumparati, aveti grija sa alegeti decoratiuni luminoase certificate.

Decoratiuni pentru brad de Craciun

Exista globuri, ghirlande, stea, reni si alte ornamente, deci decoratiunile pentru brazii de Craciun disponibile sunt intr-adevar pentru toate gusturile. Iata cum sa alegeti:

  1. Dispozitia: Sfatul este sa nu plasati diferitele decoratiuni la rand, nici orizontale sau verticale, ci aparent aleator pe ramurile bradului.
  2. Dimensiunile: nu este nevoie sa plasati decoratiile mai mici in partea de sus si cele mai mari din partea de jos, dar pot fi distribuite de-a lungul intregii inaltimi ale unui brad de Craciun artificial, cu conditia sa le faceti in mod omogen pentru a face rezultatul impreuna armonios.
  3. Adancimea: atat decoratiile mari, cat si cele mai mici ar trebui sa fie plasate pe intreaga lungime a crengilor si nu numai pe varf, astfel incat sa profite de profunzimea pomului de Craciun artificial.
  4. Culorile: depind in mod natural de gusturile oamenilor si este de asemenea posibil sa se indrazneasca cu diferite combinatii prin amestecarea de mai mult de 2-3 culori, incercand sa se pastreze un stil omogen cat mai mult posibil.

 

Cele mai citite articole