Cum sa alegi un avocat bun in 10 sfaturi?

0
1114

Noi toti, la un moment dat in viata noastra, vom avea nevoie de consiliere juridica. In acel moment, este necesar sa stim sa apelam la un avocat capabil sa ne apere corect interesele. Credem cu tarie ca prezenta unui avocat este fundamentala intr-o decizie importanta deoarece, fara indoiala, este un profesionist care trebuie sa stie sa gestioneze corect cazul.

Cum sa alegi un avocat bun?

Pentru a gasi un avocat bun, jurio.ro iti prezinta mai jos un scurt decalog cu sfaturile esentiale pentru a va asigura ca alegerea unui avocat este cat mai reusita:

1- Experienta: Pilonul numarul unu si, in opinia noastra, fundamental. Asa cum nu ne-am lasa operati de un chirurg proaspat iesit din facultatea de medicina sau de un pilot care a terminat recent scoala si nu are experienta de zbor, doar un avocat cu experienta va putea sa ofere cele mai bune sfaturi si sa aiba grija mai bine de dvs.

2- Ramura de specializare: Exista numeroase divizii de drept si atunci cand avem vreo indoiala sau conflict, cel mai bine este sa consultati un profesionist specializat in problema dumneavoastra. Exista avocati specializati in drept constitutional, drept international privat, drept penal, drept administrativ, drept comercial, drept procesual civil sau dreptul muncii.

3-Proximitatea geografica: Credem ca va fi foarte util pentru interlocutorul care va apara drepturile sa fie aproape de resedinta dumneavoastra obisnuita, deoarece nu va necesita prea mult efort daca trebuie sa il vizitati. Nu iti vei alege avocatul pentru ca pur si simplu este mai aproape de casa ta, dar nici nu vrei ca persoana care iti ia cazul sa fie la mai mult de doua ore de casa ta. Nu recomandam aceasta optiune deoarece pe parcursul unui proces judiciar in numeroase cauze va trebui sa mergi la el pentru a-l vizita, a vedea evolutia cazului sau a preda acte.

4.- Prima consultatie: Odata ce ti-ai restrans decizia la cateva firme de avocatura care corespund asteptarilor tale  , cel mai bine este sa faci consultatia cu cele cateva care genereaza cea mai mare incredere in tine. In aceasta prima vizita, prezentati cazul dvs., astfel incat avocatul sa isi poata da o opinie asupra situatiei dvs., sa explice cursul actiunii si calea juridica posibila. Acesta este un contact vital pentru a afla cum va fi structurat cazul dvs.

5-Cost: Odata ce ati terminat vizita trebuie sa cunosti taxele cu toate scenariile posibile; atat pozitivul cat si negativul. Fii foarte suspicios daca un avocat iti ofera preturi mult sub nivelul pietei. S-ar putea sa economisiti putin, dar daca in cele din urma va pierdeti cazul, veti fi pierdut mult timp si bani. Pretul este, fara indoiala, un element de diferentiere si din acest motiv ar trebui sa cunoasteti taxele si sa cereti transparenta, dar sfatul nostru este sa nu va ghidati doar dupa acest factor.

6- Incredere: Asigura-te ca avocatul din spatele cazului tau este complet de incredere. Intr-o zi am auzit de la un profesor ca increderea este binara si nu admite grade: ori ai incredere in cealalta persoana, ori nu. Daca acea persoana are increderea ta totala, perfecta, dar daca ai vreo indoiala ca nu este persoana potrivita, mergi la un alt profesionist cu care te simti mai confortabil si care iti ofera mai multe garantii de succes.

7-Accesibilitate: De multe ori mergem la un mare profesionist, dar cu greu da dovada de atentie sau respect adecvat pentru situatia noastra. Daca aceasta este prima ta senzatie, este mai bine sa cauti pe cineva care sa se ocupe de cazul tau in cel mai personalizat mod. Retineti daca in timpul in care va asistenta incearca sa incheie rapid vizita sau face alte lucruri, cum ar fi verificarea e-mailurilor sau raspunderea constanta la apeluri telefonice.

8- Interesul personal: Cel mai bun profesionist este cel care va intelege preocuparile si va va sfatui in functie de interesele dumneavoastra. Un avocat de incredere nu isi va pune interesele inaintea pe ale tale. El va fi loial si va lupta la maximum pentru a obtine cea mai buna compensatie.

9-Referinte: Cereti referinte ale acestui avocat, daca un prieten sau un membru al familiei l-a recomandat, veti cunoaste deja punctele sale forte. Uneori este chiar necesar sa recurgeti la Internet, deoarece este de obicei o sursa de informatii foarte fiabila.

10-Succesul in cazuri similare: Ca si primul punct, experienta este o diploma, dar este si foarte important sa fi gestionat cu succes cazuri similare. Un avocat care este expert in concedieri nu este acelasi cu altul in dreptul muncii care este expert in mobbing sau hartuire la locul de munca. In cadrul fiecarei ramuri de drept, fiecare firma de avocatura este mai experta decat alta intr-un punct anume, nu aveti incredere in cei care isi ofera serviciile ca firma specializata in mai multe ramuri de drept. Cu siguranta vor avea un punct de diferentiere fata de concurenta care ii face mai buni. Daca ii cunosti pariati pe ei.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole