Colectare selectiva – cosurile de gunoi, o alegere indispensabila

0
385

Colectare selectiva – cosurile de gunoi, o alegere indispensabila

Cosul de gunoi este o parte esentiala a bucatariei, dar inainte de a se cumpara, este bine sa se stie de ce este nevoie, mai ales atunci cand vine vorba despre colectare selectiva.

La fel ca toata lumea, primul criteriu va fi designul acestor cosuri gunoi. Exista atat de multe forme si materiale diferite disponibile in zilele noastre: pubele din otel inoxidabil, pubele din plastic, pubele cu pedala de picior sau chiar pubele care pot fi atasate la usa bucatariei. 

Dar este important sa se acorde atentie la o serie de puncte diferite inainte de design.

Criterii pentru alegerea unui cos de gunoi pentru bucatarie

Capacitate

Dimensiunea cosului de gunoi va fi diferita in functie de cate persoane stau in casa. Cu toate acestea, chiar si cu copii nu este indicat sa se ia o pubela prea mare, deoarece daca aceasta se scoate mai rar, se risca unele surprize neplacute in ceea ce priveste mirosul si dezvoltarea bacteriilor.

In plus, trebuie remarcat faptul ca acum este foarte la moda sa se faca zero deseuri. Din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de acest concept care consta in cumpararea unui numar minim de produse care contin ambalaje, astfel incat dimensiunea cosului de gunoi va fi inevitabil redusa, deoarece va fi mult mai putin util.

Deschiderea cosului de gunoi

Cele mai citite articole

Datorita tehnologiei actuale, acum se poate deschide cosul de gunoi doar trecand mana peste el. Dar sa nu uitam de vechile noastre pubele cu pedala sau de pubelele de tip „press-on”, pentru ca principalul lor avantaj este ca nu se ramane niciodata fara baterii cu ele.

Sortare

Unele persoane opteaza pentru pubele cu mai multe compartimente pentru a putea sorta direct in bucatarie. Unele pubele au mai multe compartimente pentru a putea sorta cat mai mult si pentru a evita sa se piarda timp in fata containerului.

Pretul

Pretul este de asemenea important, deoarece pretul cosurilor poate creste rapid in functie de design si de magazinul de unde se cumpara acesta. 

Prin urmare, este important sa se faca o alegere inteleapta:

O pubela dreptunghiulara cu deschidere manuala sau automata, anti-miros si fabricata din otel galvanizat pare a fi o alegere buna. In functie de aparatele electrocasnice, se poate alege o pubela de bucatarie glisanta pentru a facilita gestionarea deseurilor sau o versiune cu roti din plastic alb, usor de curatat, dezodorizabila cu saci de gunoi mici. In functie de tipul de deschidere, se pot adapta tipurile de deseuri menajere.

Cele mai citite articole