Cele mai importante motive pentru a inlocui un dinte lipsa

0
1182

O persoana care si-a pierdut unul sau mai multi dinti, ar trebui sa ii inlocuiasca rapid, imediat ce locul in care au fost se vindeca, pentru a evita toate problemele generate de lipsa lor. Implanturile dentare Excedent pot inlocui rapid dintele lipsa, astfel incat pacientul sa nu aiba de suferit.

Ce se intampla daca nu este inlocuit un dinte lipsa?

Lipsa unuia sau mai multor dinti poate afecta viata de zi cu zi si viitorul sanatatii bucale a unei persoane. Cei care aleg sa nu inlocuiasca un dinte, pot experimenta multe consecinte atat acum, cat si de-a lungul vietii.

Dintii lipsa inhiba mecanica normala a masticatiei si provoaca dificultati de vorbire. Dintii  indeplinesc functia cruciala de a permite unei persoane sa manance si sa descompuna alimentele pentru nutritie, ajutand, de asemenea, vorbirea. Este nevoie doar de un dinte lipsa pentru a afecta capacitatea de a pronunta cuvintele corect sau clar.

Cele mai citite articole

Cand dispare un dinte, apare un gol in locul lui, iar dintii adiacenti se deplaseaza unul spre celalalt pentru a umple golul in mod natural. Din nefericire, aceasta schimbare poate duce la strambarea sau indepartarea dintilor, incordarea maxilarului si disfunctionalitatea masticatiei.

Osul maxilar isi mentine rezistenta si stabilitatea prin stimularea constanta a unui dinte. Cand dispare un dinte, acea parte a osului nu mai este stimulata si osul maxilarului va incepe sa se micsoreze. In plus, gingiile  vor incepe sa se retraga in golul dintelui lipsa. Acest proces provoaca imbatranirea precoce, deoarece pielea fetei va incepe sa se lase, iar dintii adiacenti se pot slabi.

Exista mai multe motive pentru care stomatologii recomanda implanturi dentare si alte proceduri de inlocuire a dintilor. Unele dintre motivele pentru care ar trebui sa fie inlocuit un dinte lipsa includ:

  • Un aspect mai tanar. Inlocuirea unui dinte lipsa va preveni lasarea fetei si va mentine structura fetei;
  • Consumarea alimentelor preferate fara probleme, chiar si atunci cand sunt dure sau mai greu de mestecat;
  • Zambetul si vorbirea sunt imbunatatite. Inlocuirea dintilor permite o vorbire mai explicita si un zambet natural.
  • Sanatatea  generala se va imbunatati. Osul maxilar ramane puternic, iar asta ajuta la prevenirea cariilor dentare si a bolilor gingiilor.

Cele mai citite articole