Ce este bine sa faci si ce nu, in perioade de criza economica?

0
2218

Ce este bine sa faci si ce nu, in perioade de criza economica?

Perioadele marcate de criza economica aduc intotdeauna ingrijorare, uneori chiar panica si fiecare se va stradui sa faca fata acestor etape dificile, cu implicatii in toate aspectele vietii noastre, asa cum considera sau tinand cont de sfaturile si recomandarile specialistilor, vezi KRUK Romania. Si chiar daca nu suntem experti in  finante sau in economie in general, nu putem face predictii bazate pe calcule sofisticate,pentru a avea o viziune mai clara legat de ce ne asteapta, sunt cateva aspecte de bun simt, la indemana fiecaruia dintre noi, de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne propunem sa infruntam criza cu multa precautie.

Astfel, din categoria lucrurilor pe care sa nu le facem in perioade de criza economica se numara achizitionarea unor bunuri cu valoare foarte mare. De exemplu, nu e momentul propice pentru cumpararea unei locuinte, a unui autoturism, schimbari de amploare in casa, care sa implice cheltuieli mari pe mobila, aparatura electrocasnica de ultima generatie, decoratiuni de lux, etc. De asemenea, chiar daca vacanta de vara a fost asteptata cu sufletul la gura, iar planul in acest sens era un sejur de lux, exotic, cel mai bine ar fi sa inlocuim acea destinatie indepartata cu o alta la noi in tara, care sa nu presupuna costuri prea mari, in special in ceea ce priveste transportul si cazarea. Nici contractarea unui nou credit, a unui nou imprumut nu este recomandata in vremuri tulburi, cand e si mai dificil sa avem garantia pastrarii locului de munca, precum si a nivelului de salarizare pe care ne bazam pentru a ne achita la timp ratele.

Cele mai citite articole

Din categoria lucrurilor pe care ar fi bine sa le facem in acest context special se numara renuntarea la o serie de cheltuieli care, chiar daca sunt minore, adunate luna de luna se pot transforma intr-o suma surprinzatoare, pe care o putem materializa intr-un fond de rezerva al casei, extrem de util la nevoie.

Fie ca este vorba despre prea dese incursiuni la shopping, pentru a cumpara articole de care nu avem neaparat nevoie si sunt doar simplu rasfat, fie ca este vorba despre carucioare prea burdusite la supermarket, facand risipa de produse alimentare pe care deseori nu apucam sa le consumam inainte de a expira sau alte achizitii care sunt doar un moft de moment, renuntarea la aceste cheltuieli ne va aduce beneficii certe in perioade de criza financiara.

Cele mai citite articole