Ce avantaje ofera catina pentru organismul uman?

0
1401

Chiar daca are dimensiuni mici, catina are un mare impact nutritiv. Aceste fructe savuroase, portocalii, sunt pline de nutrienti, inclusiv calciu, fier, fosfor, magneziu si vitaminele B1, B2, B6 si E. se stie ca toti acesti nutrienti protejeaza organismul contra anumitor afectiuni. Continutul ridicat de vitamina C este de asemenea un mare avantaj oferit de catina. Astfel, aceste bobite mici si colorate, ajuta simultan la obtinerea greutatii ideale, la un tranzit intestinal normal, la tratarea racelilor si lista poate continua.

Catina – o planta care poate fi folosita complet

Atat fructele cat si frunzele plantei sunt surse benefice de flavonoide si vitamine. De foarte mutle ori se poate vedea ca nutrientii derivati din aceste fructe de padure provin din sucul pulpei si din samanta unica a boabelor de catina.  Boabele de catina si extractele lor pot fi aplicate pe piele sau pot fi ingerate. In timp ce anumite persoane prefera sa bea suc de aronia si catina pentru efectele sale antioxidante, alte persoane pot alege sa includa catina in suplimente nutritive sau sa foloseasca produse cosmetice care contin catina.

Catina vindeca pielea si ii confera un aspect luminos

Cele mai citite articole

Deoarece ingredientele sale active vin cu numerose proprietati regenerative, catina este adesea utilizata in produsele pentru ingrijirea pielii. Poate fi gasita atat sub forma de ulei de catina, in creme si lotiuni, cat si sub forma de sucuri de catina pentru administrare orala, care vin cu mai multe beneficii pentru organismul uman.

Catina este plina de acizi grasi Omega 3

Catina contine toti cei patru acizi grasi Omega – Omega-3, Omega-6, Omega-7 si Omega-9. Toti acesti acizi au rolul de a furniza grasimile dietetice care sunt necesare pentru corpul uman, dar pe care acesta nu le poate produse singur. Acidul Omega-7 este cle mai rar si se mai numeste acid palmitoleic. Are rezultate antiinflamatorii in momentul in care este folosit. Suplimentele care contin acest acid pot fi inlocuite imediat cu suc de catina.

De asemenea, sucul de catina poate fi utilizat cu succes si pentru hidratarea organismului sau in zilele in care este nevoie de o sursa cat mai sanatoasa de energie.

Cele mai citite articole