Cate implanturi pot fi inserate unui pacient pentru restaurarea danturii?

0
520

Cate implanturi pot fi inserate unui pacient pentru restaurarea danturii?

Una dintre cele mai moderne si inovative solutii de restaurare a danturii este implantul dentar, mai ales ca acesta poate fi folosit atat pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa, cat si in cazul lipsei unui numar mare de dinti. 

Drept urmare, medicul dentist poate insera oricate implanturi are nevoie un pacient, chiar pana la 24 de bucati – cate 12 pe fiecare maxilar. O astfel de interventie este insa una foarte complexa, care trebuie efectuata numai sub anestezie generala. Prin urmare, implica si o serie de riscuri. In plus si costurile tratamentului vor fi unele foarte mari. 

In schimb, cei care sufera din cauza lipsei unui numar mare de dinti sau chiar de edentatie totala – lipsa tuturor dintilor – pot apela la o solutie mult mai eficienta de restaurare dentara. Este vorba despre tratamentul Fast and Fixed

Ce este tratamentul Fast and Fixed? 

Cele mai citite articole

Tratamentul Fast and Fixed este un sistem stomatologic folosit pentru restaurarea dentara in cazul pacientilor care se confrunta cu edentatie – totala sau partiala – si care consta in inserarea mai multor implanturi, care vor sustine o proteza dentara fixa. Acest sistem mai este cunoscut si ca tratamentul „dinti ficsi intr-o zi”. 

In cadrul unui asemenea tratament, medicul dentist va insera 4 implanturi in osul arcadei inferioare si 6 in osul arcadei superioare. Aceste sisteme pot fi folosite simultan sau independent, in functie de nevoile fiecarui pacient. Ulterior, dupa inserarea implanturilor, dar in cadrul aceleiasi sedinte de tratament, va fi montata proteza dentara provizorie. Astfel, pacientul se va putea bucura de o dantura completa si functionala dupa numai o singura sedinta de tratament. 

Totusi, este nevoie de o perioada de vindecare a inciziilor si pentru oseointegrarea implanturilor, perioada ce poate fi cuprinsa intre 3 si 6 luni, iar ultimul pas va fi montarea protezei dentare definitive, dupa vindecarea completa a gingiei. 

Desi este un tratament de care pot beneficia toti cei care se confrunta cu lipsa unui numar mare de dinti, dar care au depasit varsta de 18 ani, tratamentul Fast and Fixed se adreseaza in special pacientilor care au trecut de prima tinerete. 

Cele mai citite articole