Care sunt principalele parti ale unei constructii care au nevoie de hidroizolatie?

0
1313

Apa este una dintre cele care poate crea foarte multe probleme unei constructii, de la aparitia mucegaiului sau igrasiei pana la afectarea structurii de rezistenta a acesteia. De aceea, realizarea hidroizolatiei este una dintre etapele esentiale ale procesului de constructie. 

Cu toate ca sisteme de hidroizolatie pot fi montate pe intreaga suprafata a unei cladiri, exista anumite parti ale acesteia care au nevoie de mai multa atentie din acest punct de vedere, deoarece contactul pe care il au cu apa si umiditatea este mai mare. Acestea sunt acoperisul, fundatia si chiar terasa. 

Care sunt sistemele de hidroizolatie pentru acoperis si fundatie? 

Hidroizolatia acoperisului este unul dintre tipurile de astfel de sisteme care sunt mai cunoscute in randul oamenilor, deoarece apa acumulata in urma ploilor se poate infiltra in constructie, producand multe probleme. Astfel ca, prin intermediul unui sistem de hidroizolatie, care sa fie potrivit constructiei si specificului climatic din zona, se poate asigura o protectie ridicata. 

Cum solul absoarbe si mentine o umiditate ridicata, este necesar montarea unui sistem de hidroizolatie si pentru fundatie, pentru a se evita aparitia infiltratiilor de la baza constuctiei.

Cele mai citite articole

Daca in cazul hidroizolatiei pentru fundatie, solutiile nu sunt foarte numeroase, cand vine vorba despre hidroizolatia acoperisului, tipurile de astfel de sisteme sunt foarte multe, informatii referitoare la acestea fiind disponibile pe blogul Hidroizolatii Conduraru

De ce este necesara hidroizolatia pentru terase? 

Terasele pot fi circulabile sau necirculabile, astfel ca sisteme de hidroizolatie potrivite pentru acestea sunt usor diferite, existand mai multe tipuri de astfel de sisteme. In general, terasele circulabile sunt acoperisuri plane, de tip terasa, care sunt folosite ca spatiu pentru relaxare si distractie.

Cum ultimii ani au demonstrat imporanta pe care o are existenta unui astfel de spatiu exterior pentru oameni, acest tip de terasa este tot mai des folosit. Cei care doresc deci sa isi hidroizoleze terasa, pentru a se bucura de timp pentru recreere in aer liber, dar si locuinta sa fie protejata impotriva infiltratiilor, pot apela la Hidroizolatii Conduraru

In concluzie, sistemul de hidroizolatie este la fel de important atat pentru acoperis, cat si pentru fundatie, dar chiar si pentru terasa. 

Cele mai citite articole