Aparat ortodontic invizibil pentru corectia dintilor tai

0
1527

Multi oameni incearca sa evite un zambet larg din cauza dintilor strambi sau lipsa. Un aparat ortodontic invizibil sau intern corecteaza dezechilibrele aproape neobservat si asigura o noua atitudine fata de viata. 

Cu terapia cu aliniere Clear Aligner si tehnica linguala, exista doua optiuni de tratament ortodontic aproape invizibile ca alternativa la aparatul dentar clasic. Un aparat ortodontic intern este denumit lingual, adica breketele sunt orientate spre limba. Firul corector este ghidat peste consolele interne, astfel incat reglarea alinierii gresite sa fie aproape invizibila pentru altii.

Adultii si tinerii care prefera corectarea discreta a dintilor fara fire si bracket-uri vizibile, fac o alegere buna cu un aparat dentar lingual. Cu toate acestea, terapia linguala nu este posibila pentru anumite nealinieri severe ale dintilor, cum ar fi o supramuscatura severa. Ortodontul tau te poate sfatui in acest caz si iti poate oferi alternative adecvate. 

O metoda in mare masura nedureroasa de corectare a dintilor, care este confortabila pentru pacient, este aparatul dentar ortodontic transparent. Aparatul ortodontic miniplast, consta din mai multe straturi subtiri de material termoplastic. Acesta este denumit Aligner si este un aparat dentar transparent. 

Cum functioneaza procedura de aliniere?

Cele mai citite articole

Datorita aspectului transparent, alignerele sunt in prezent cea mai estetica metoda de tratament ortodontic. Aparatul ortodontic transparent a fost dezvoltat in 1997. Dupa ce au existat initial opinii critice ale expertilor, de-a lungul timpului s-a dovedit a fi o metoda blanda. In timpul perioadei de tratament, pacientii poarta aparatul transparent fabricate individual, care muta dintii in pozitia corecta, in mare parte fara durere. 

Clear Aligner nu afecteaza in mod normal functia articulatiei temporomandibulare, ci trateaza doar grupele de dinti afectati de dezaliniere. Pentru ca tratamentul cu Clear Aligner transparent sa aiba succes, este nevoie de perseverenta. Acest tip de aparat ortodontic trebuie purtat cel putin 22 de ore pe zi. Dispozitivul este indepartat doar pentru alimentatie si igiena orala. 

Clear Aligner – Avantaje

Folosesti aparatul ortodontic intr-un mod similar cu o gutiera pentru sporturi de contact. Cei din jurul tau vor observa cu greu ca porti un aparat dentar. Spre deosebire de aparatul dentar fix, Clear Aligner poate fi indepartat cu usurinta daca este necesar si este mult mai confortabil de purtat decat suporturile cu fire. 

Cu un aligner, nu trebuie sa te descurci cu greu cand mananci, deoarece poate fi indepartat inainte de masa. Igiena orala este usor de gestionat cu aparatul dentar invizibil, pentru ca iti cureti dintii si spatiile dintre dinti ca de obicei, dupa ce scoti aparatul dentar. Este recomandabil sa-ti cureti dintii dupa fiecare masa, astfel incat sa nu se dezvolte microclimat care dauneaza dintilor. 

Cel mai bun mod de a curata aparatul dentar, este cu o periuta de dinti si putina pasta de dinti. Timpul de tratament este redus deoarece aparatul dentar fix nu trebuie ajustat. Pe parcursul unei sesiuni vei primi un set de pana la patru aligners, si fiecare dintre ele trebuie purtat timp de aproximativ 14 zile.  

Cele mai citite articole