Accelereaza-ti munca cu utilaje agricole performante

0
985

Utilajele agricole sunt proiectate in principal pentru utilizare pe tot parcursul anului. Ele isi indeplinesc sarcinile in mod eficient in orice conditii meteorologice si climatice. Gama de utilaje agricole contribuie la o accelerare semnificativa a muncii in complexul agro-industrial. Un utilaj agricol este capabil sa inlocuiasca mai multe echipamente simultan. 

Tractorul are o buna capacitate de cross-country, ceea ce ii permite sa fie folosit chiar si pe soluri cu umiditate ridicata. Cu ajutorul acestuia se realizeaza o serie de lucrari pe camp: aratul pamantului cu pluguri actionate si reversibile; slabirea profunda a solului; cultivare si prasire; semanat culturi cu semanatori pneumatice si mecanice; aplicarea de ingrasaminte; recoltarea, livrarea acesteia la locul de depozitare – si toate acestea sunt utilaje agricole pentru munca campului.  

Astazi este dificil sa ne imaginam munca in agricultura fara utilizarea unor utilaje agricole speciale. In primul rand, pentru ca ajuta la indeplinirea oricaror sarcini de multe ori mai rapid fata de cum o fac proprietarii de terenuri private fara utilaje. Prezenta unui astfel de echipament te ajuta sa cresti productivitatea muncii, sa procesezi mai mult sol, sa recoltezi sau sa transporti recolta, organizand independent logistica pentru ferma ta agricola.

Utilaje agricole – domenii de utilizare

Utilajele agricole sunt solicitate in orice gospodarie, fie ca sunt fermieri, agricultori care lucreaza pentru ei insisi si folosesc motocultoare, sau pentru intreprinderile mai mari care au nevoie de incarcatoare telescopice si transportoare de cereale. 

Cele mai citite articole

Astazi poti gasi utilaje agricole pentru a indeplini oricare dintre sarcini. Lista de utilaje agricole este relevanta pentru proprietarii de terenuri mici si mari si pentru marile intreprinderi comerciale. Toate echipamentele au o sarcina principala: ii ajuta pe fermieri sa-si faca munca mai rapid, mai usor si mai bine.

Utilaje agricole – Motocultoare

Motocultoarele sunt o solutie ideala pentru fermele mici si terenurile din propria gospodarie. Avantajul acestui utilaj agricol este dimensiunea sa compacta si costul accesibil. Cu el, poti sapa si slabi solul, poti planta, poti recolta radacini si poti aduna fan. Nu uita insa ca motocultorul are un design uniaxial, asa ca managementul acestuia necesita o anumita pregatire fizica. 

De fapt, un motocultor poate fi numit un tractor de mers pe jos imbunatatit. Are dimensiuni mari datorita designului sau il poti gasi cu un scaun pentru sofer, volan, pedale, buton de viteze. Totodata, dimensiunile motocultoarelor sunt mult mai modeste decat tractoarele cu care ne-am obisnuit, asa ca poate fi amplasat cu usurinta in curtea din spate sau in garaj. Puterea unui astfel de utilaj este de obicei mai mare, si acest lucru afecteaza semnificativ performanta echipamentului si faciliteaza prelucrarea oricarei zone.

Motocultoarele prin designul si functionalitatea lor sunt mai apropiate de tractoarele de dimensiuni normale, dar datorita dimensiunilor lor compacte pot fi folosite in sere, livezi, vii. Puterea lor poate ajunge pana la 40 de cai, au mai multi cilindri, sunt echipate cu tractiune integrala si au cuplaj in trei puncte. Astfel, lista de atasamente este aproape nesfarsita. Acest lucru iti permite sa-i extinzi functionalitatea si sa-l transformi intr-un utilaj agricol universal.

Cele mai citite articole

Leave a reply

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!