4 soluţii moderne pentru a avea apă caldă la discreţie

0
1658

4 soluţii moderne pentru a avea apă caldă la discreţie

Nevoia de a avea apă caldă, mai ales în timpul sezonului rece, ne conduce către găsirea celor mai bune soluții care să ne-o ofere la discreție, oricând avem nevoie de ea. Și cum în marile orașe de cele mai multe ori rețeaua de apă caldă întâmpină adesea probleme, iată câteva dintre soluțiile salvatoare pentru casa ta. 

Instalează panouri solare

Panourile solare sunt o opțiune foarte bună nu doar pentru a produce apa caldă ci și pentru a avea grijă de mediul înconjurător. Poți găsi o gamă amplă de panouri solare pe Mathaus iar de acolo vei putea alexe exact ceea ce ți se potrivește la nivel de locuință și de capacitate.

Panourile solare folosesc energia de la soare pentru a încălzi apa, astfel încât consumurile pentru prepararea apei sunt minime, spre deosebire de procedeele actuale de preparare a apei calde și a agentului termic. Cu ajutorul panourilor solare nu este folosită electricitatea, așa încât nu va exista o creștere la nivelul consumurilor. Panourile folosesc tubulaturi speciale și bazine de colectare, astfel încât apa caldă să fie o resursă pe care să o ai întotdeauna la dispoziție, indiferent dacă vrei să montezi panourile pe o casă existentă sau pe o casă în curs de construire. Va trebui însă să ceri ajutorul unui specialist pentru dimensionarea sistemului, astfel încât necesarul de apă să fie acoperit.  

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/_XxvXRdacDo

Instalează o centrală termică 

Cele mai citite articole

Centrala termică este o soluție comodă pentru cei care vor apă caldă în mod rapid și eficient, cu consumuri și cheltuieli reduse. Este important de reținut faptul că centralele termice pot fi de mai multe tipuri și că în prezent centralele termice în condensație sunt cele mai eficiente astfel de dispozitive. Inconvenientul major al centralelor termice constă adesea însă în tipul combustibilului folosit, deoarece adesea unele centrale termice vor necesita anumite condiții. Spre exemplu, în cazul centralelor termice pe gaz, așa cum este firesc, este nevoie de un sistem de alimentare cu gaz, potrivit pentru nevoile centralei termice. Totuși, există și zone în care racordarea la rețeaua de gaz încă nu este realizată în mod complet, drept pentru care centralele termice pe peleți sau pe lemne pot fi o soluție, însă una destul de costisitoare. Prețul lemnului este destul de mare, iar impactul asupra mediului este și el destul de ridicat, deoarece vorbim despre consumuri anuale de lemn destul de mari. 

Robineți cu sistem de încălzire

O soluție pentru a obține apa caldă o constituie și montarea de sisteme de încălzire la nivelul ieșirii apei din rețea, sub formă de robineți. Soluția este viabilă însă doar pentru apa de consum casnic, deoarece în cazul utilizării apei pentru sisteme de igienă montarea unui astfel de sistem de încălzire încă nu este posibilă. În plus costurile pentru astfel de sisteme sunt destul de mari și de cele mai multe ori nu rentează ca investiție pe termen lung.

Instalează un boiler

Pe principiul centralelor termice poți instala la fel de bine și boilere pentru casă sau apartamente, însă în acest caz te vei lovi cu siguranță de problema spațiului. Boilerele sunt sisteme destul de mari ca dimensiuni, care necesită spații speciale de stocare astfel încât să nu pună pe nimeni în pericol. De cele mai multe ori boilerele sunt montate în interiorul băilor, fără a avea nevoie de camere tehnice, însă din nou, depinde foarte mult și de tipul combustibilului folosit pentru încălzirea apei. În vreme ce unele boilere pot fi suspendate, boilere pe lemne vor avea nevoie de suport terestru pentru alimentare. 

 

Apa caldă este o necesitate a lumii moderne și de aceea fiecare dintre noi ne dorim să beneficiem de această resursă. Lipsa ei conduce la disconfort și la incapacitatea de a ne îngriji, așa că cel mai indicat, chiar de la primele semne de cedare a rețelei locale, ar fi să cumperi unul dintre dispozitivele de mai sus pentru a putea beneficia de apă caldă la discreție. 

Cele mai citite articole