4 metode de a stabili pretul corect al unei locuinte

0
2494

Toti oamenii care vor sa cumpere o locuinta au un lucru in comun: nu vor sa se pacaleasca la bani. Indiferent de situatia pietei imobiliare, dar mai ales daca aceasta cunoaste o tendinta de crestere, este deosebit de important sa va asigurati ca veti obtine pretul corect atunci cand cumparati o locuinta. Totusi, cum stiti ca faceti o afacere buna, inainte de a face o oferta?

Iata cateva sugestii pentru a evalua pretul oricarei locuinte, astfel incat sa puteti lua o decizie buna de investitie.

  1. Proprietati vandute recent

O proprietate la care va puteti raporta pentru a stabili un pret corect este una similara ca dimensiune, stare, cartier si facilitati cu cea pe care o cumparati. O casa cu o suprafata de 1.200 de metri patrati, recent modernizata, cu garaj ar trebui sa fie listata la acelasi pret ca o casa similara ce are aceeasi suprafata si se gaseste in acelasi cartier. Acestea fiind spuse, puteti obtine informatii valoroase privind modul in care proprietatea de care sunteti interesat se compara la pret cu alte case. Este aceasta mai ieftina decat proprietatile mai mari sau mai frumoase? Este mai scumpa decat casele mai mici sau mai putin atractive? Un agent imobiliar poate fi cea mai buna sursa de informatii cu privire la proprietati comparabile.

  1. Proprietati comparabile pe piata

In acest caz, puteti vizita de fapt alte case si puteti intelege modul in care dimensiunea, starea si facilitatile lor se compara cu proprietatea pe care doriti sa o cumparati. Puteti apoi sa comparati preturile si sa vedeti care este cel corect. Vanzatorii rezonabili stiu ca trebuie sa-si prezinte proprietatile in mod similar cu celelalte oferte de pe piata, daca doresc sa fie competitivi.

  1. Luati in calcul locuintele executate silit

Cele mai citite articole

Daca piata imobiliara cunoaste o tendinta de crestere nejustificata, este indicat sa va raportati la proprietatile scoase la licitatie in urma executarii silite. In felul acesta veti putea porni de la un pret realist, urmand ca in functie de imbunatatirile si caracteristicile locuintei de care sunteti interesat, sa faceti o evaluare corecta a locuintei de care sunteti interesat. Puteti apela la Imopont, o platforma destinata exclusiv proprietatilor executate silit. Aici sunt scoase la licitatie case, apartamente, terenuri constructii, terenuri agricole, spatii comerciale si spatii industriale.

  1. Compara locuintele scoase la vanzare care nu si-au gasit clienti

Daca casa pe care doriti sa o cumparati are un pret similar cu casele scoase la vanzare pe piata, care nu s-au vandut de mult timp, casa respectiva poate fi costisitoare. De asemenea, daca exista multe proprietati similare pe piata, preturile ar trebui sa fie mai mici, mai ales daca acele proprietati raman vacante.

In acest sens verificati constant anunturile imobiliare din mediul online si din presa locala. Nu uitati sa mergeti sa le vedeti cu ochii dumneavoastra pentru a putea face o comparatie cat mai exacta.

 

 

Cele mai citite articole