3 tipuri de transport pentru persoanele venite de sărbători în România

0
960

3 tipuri de transport pentru persoanele venite de sărbători în România

Te afli în România pe perioada sărbătorilor sau pentru o mini-vacanță și ești în căutarea unui mijloc de transport cu ajutorul căruia să te deplasezi și să-ți vizitezi prietenii și familia? Mai jos vei găsi  3 idei prin care vei scăpa de grija transportului, fiecare opțiune fiind prezentată cu avantajele și dezavantajele ei.

Iată cele 3 idei de transport eficient, rapid și sigur!

  1.     Trenul

Deplasarea cu ajutorul trenului este modul eficient și ecologic prin care poți ajunge la destinația dorită într-un timp scurt. Indiferent de locația în care vrei să ajungi, trenul îți asigură o călătorie plăcută și sigură deoarece, după avion, este al 2-lea cel mai sigur mijloc de transport în comun. Trebuie menționat  faptul că sistemul feroviar din România este în urma celor din Uniunea Europeană deoarece majoritatea trenurilor nu au fost modernizate există întârzieri din cauza infrastructurii depășite sau a factorilor de mediu, iar aspectul unor trenuri poate lăsa de dorit în unele cazuri. Cu toate aceste minusuri, trenul rămâne modul eficient și sigur prin care poți călători, iar în perioada sărbătorilor, prin deplasarea cu trenul scapi de grija aglomerației din trafic. Trenul este un mijloc de transport  foarte folosit în România, așa că nu uita să-ți rezervi din timp biletele pentru a nu călători în picioare pe o distanță  lungă.

  1.       Mașină

O mașină este ideală pentru parcurgerea distanțelor medii, dacă vrei să vizitezi cât mai multe locuri și îți dorești să faci asta într-un timp scurt, mașina este soluția perfectă pentru nevoile tale. Dacă nu deții o mașină personală, Rino-Rent-A-Car.ro îți permite să apelezi la închirieri auto în Târgu Mureș oricând ai nevoie. Pentru a putea face asta, ai nevoie de minim 18 ani, un act de identitate și un permis de conducere. Înainte de a închiria o mașină, trebuie să știi că pentru siguranța ta și celor ce vor călători cu tine, este indicat să închiriezi un model de autoturism pe care l-ai mai condus în trecut și cu care ești obișnuit. Dacă până acum ai condus o mașină care funcționează cu un anumit tip de combustibil, recomandat este să alegi același model sau ceva apropiat ca dimensiuni de ce ai mai folosit până acum. 

  1.     Autobuzul

Cele mai citite articole

Autobuzul rămâne cea mai la îndemână alegere pentru persoanele care vor sa ajungă rapid la destinația dorită. Dacă ai revenit în țară pentru o scurtă vacanță și vrei să scapi de grija bagajelor, a timpului sau a traficului, autobuzul este o variantă de luat  în considerare. Trebuie să ai în vedere faptul că în perioada sărbătorilor, majoritatea transportatorilor nu lucrează, iar dacă nu deții o mașină personală sau închiriată, îți va fi dificil să ajungi în locurile planificate de tine pentru vacanță.   

Transportul  reprezintă în vacanță o plăcere și nu o grijă, alegerea variantei potrivite ție trebuie să se plieze pe nevoile tale și să-ți faciliteze deplasările pe care le vei efectua în următoarea ta vizită în țară. Dacă încă nu te-ai hotărât asupra modului de transport pe care îl vei alege, cele 3 idei prezentate mai sus te vor ajuta să  iei decizia potrivită pentru tine.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole