1-3 ani: 7 intrebari despre laptele praf

0
1443

Pe masura ce bebelusul creste, nevoile sale nutritionale se schimba. Fie ca este lapte praf Humana sau lapte praf Hipp, acesta ramane un aliment esential in dieta celui mic. Iata ca  raspundem la toate intrebarile.

Cand sa treceti de la laptele de varsta a 2-a la laptele de crestere?

Este posibil sa incepeti cresterea laptelui de la 10 luni. Potrivit medicilor pediatri, copilul tau ar trebui sa bea in continuare 500 ml de lapte pe zi (cantitate medie recomandata), pentru a satisface toate nevoile sale nutritionale.

De ce lapte praf?

Laptele este baza dietei bebelusului tau timp de cateva luni. Daca unele femei nu doresc sa alapteze, laptele praf este singura alternativa posibila pentru a satisface toate nevoile nutritionale ale copilului. Este imbogatit cu fier, vitamine, calciu si acizi grasi esentiali. Pe de alta parte, este scazut in proteine ​​pentru a satisface cel mai bine toate nevoile nutritionale ale copiilor mici. Cu toate acestea, laptele de vaca nu acopera toate contributiile nutritionale necesare dezvoltarii copilului tau.

Intre 1 si 3 ani, laptele este esential si, daca da, in ce cantitati?

La aceasta varsta, copilul trebuie sa bea inca cel putin 500 ml de lapte pe zi pentru a-si satisface nevoile nutritionale, in special fierul. O sticla de 250 ml de lapte de crestere contine echivalentul in fier al 100g de carne, 300g de peste sau 3 oua. Cantitati care nu sunt  consumate inca de un copil mic. Laptele de crestere sunt, de asemenea, bogate in acizi grasi esentiali, vitamina D si zinc.

De ce sa dai lapte de crestere?

Cele mai citite articole

Consumul de lapte de crestere este esential, avand in vedere nevoile nutritionale specifice ale bebelusului. Bogat in fier, acizi grasi esentiali si vitamina D, laptele de crestere ii permite copilului sa creasca corect, sa evite carentele de fier si sa aiba un echilibru nutritional bun. De asemenea, contine cantitati adecvate de sodiu si proteine ​​pentru a nu suprasolicita organismul.

Ce cred specialistii in lapte de crestere?

Pediatrii sunt unanimi ca laptele de crestere este o sursa excelenta de fier si il recomanda parintilor pana cand bebelusul poate manca o cantitate suficienta de carne si/sau linte! Intr-adevar, deficitul de fier poate duce la susceptibilitate la infectii datorate unui sistem imunitar mai slab, precum si la probleme cu dezvoltarea neurologica.

Ce lapte de crestere alegi?

In primul rand, cere sfatul medicului pediatru. Pe masura ce bebelusul creste, este posibil sa schimbi marca mai usor decat inainte. Daca doresti, poti opta pentru un lapte organic pentru sugari. De asemenea, poti pastra aceeasi marca ca laptele pentru sugari de varsta a 2-a.

Cum sa dai lapte de crestere copilului tau?

La varsta de 1 an, copilul poate bea inca o sticla dimineata la micul dejun si la gustare, de exemplu. 

Cele mai citite articole